zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 paź 2016, 14:49

dłużnik ma zabrane prawo jazdy, niebawem mija 6msc opłacania przez niego alimentów niezbędnych do zwrócenia prawka, zobligował się, że będzie min 50 % opłacał, zapowiedział, że będzie się starał o zwrot.. i teraz jak to będzie wyglądało? on składa wniosek o zwrot do OPS, ja sprawdzam u komornika czy jest te 50 % w okresie 6 msc? wzywam go na wywiad? z okazji nowego okresu niebawem będę go i tak wzywać.. jak to wykonać- proszę o pomoc
czacha
Praktykant
Od: 31 mar 2016, 10:40
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2016, 15:32

inna sytuacja: dłużnik po otrzymaniu decyzji od starosty przyszedł, że się z tym nie zgadza i zaraz wpłaci zaległość albo udowodni komornikowi, że płacił do ręki wierzycielce i jakoś "załatwi" zaświadczenie o 6 msc.. rozumiem, że nawet jeśli jednorazowo spłaci 6miesięczną zaległość mnie to nie obchodzi bo w ustawie jest mowa o 6 msc minimum 50 % w każdym płacone, chyba, że spłaci bieżące alimenty (fundusz) i całą zaległość wierzycielce?
czacha
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 16 paź 2016, 18:16

Oczywiście przez 6 m-cy musi płacić, i musi ustać przesłanka przez którą był uznany za uchylającego się.
Gość 1234

Napisano: 17 paź 2016, 10:05

wpłaty: 0 zł, nie stawił się na żadne z pism, nie odwołał się od decyzji, ale jak to fizycznie wygląda? ma powiedziane, że 6 msc ma płacić, powiedzmy, że w styczniu mija ten czas i jak dalej? składa podanie o zwrot a ja robię procedurę? czyli wzywam, sprawdzam u komornika?
czacha
Praktykant
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x