dłużnik wszystko spłacił...

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
amgam
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/FA/ZR
Kontakt:

dłużnik wszystko spłacił...

Post autor: amgam »

Dłużnik alimentacyjny nie stawił się na wywiad. Zrobiłam mu dec. o uznaniu za uchylającego się (stała się ostateczna); potem poszedł wniosek z 209 kk i wystąpiłam z wnioskiem do starostwa o zatrzymanie prawa jazdy.Ze starostwa przyszło zawiadomienia o wszczęciu postępowania w spr. zatrzymania prawa jazdy. Po kilku dniach dłużnik spłacił całe zadłużenie. Nie przyszło jeszcze oficjalne pismo od komornika.

Co w tej syt. z dec. o uznaniu za uchylającego się? Wygasić czy uchylić?

Co z postępowaniem w spr. zatrzymania pr. jazdy? Czy powinnam wysłać do starostwa informację że dłużnik wpłacił wszystko zanim wygaszę decyzję?
EmWu
Stażysta
Zajmuję się: Inspektor wszystkich PLUSÓW.
Kontakt:

Re: dłużnik wszystko spłacił...

Post autor: EmWu »

Ponieważ to bardzo rzadkie przypadki to mogę tylko napisać co myślę bez gwarancji, że jest ok. Dłużnik stracił status dłużnika. To chyba jedyna okoliczność kiedy uchylasz decyzje uznającą dłużnika. I jak najbardziej wniosek o zwrot prawa jazdy.
Wikkaa
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: Wikkaa »

ja nie uchylam decyzji tylko wnioskuję o zwrot prawa jazdy
megi14-14
Starszy referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt: