dluznik za granica - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 25 lis 2013, 14:56

mam pytanko
mam wierzycielke ktorej dluznik wyprowadził się za granicę i dostarczyła mi zaświadczenei z sądu okregowego z 29.09.2013r. ale rownoczesnie dostarczyła wyrok podwyzszający alimenty z 26 wrzesnia 2013r. Czy moge przyznac podwyzszona wysokość alimentów od pazdziernika?
~lolcia

Napisano: 25 lis 2013, 15:41

czy mogę liczyć na Wasza pomoc??
~lolcia

Napisano: 25 lis 2013, 15:50

na podstawie ktorego wyroku sad wydal zaswiadczenie?
~Jagoda

Napisano: 25 lis 2013, 15:55

nie powołał się na żaden wyrok niestety
~lolcia

Napisano: 26 lis 2013, 11:22

ponawiam pytanko
~lolcia

Napisano: 26 lis 2013, 11:42

to jakiej treści masz zaswiadczenie
~Jagoda

Napisano: 26 lis 2013, 12:07

ludzie pomóżcie, ja też mam dłużnika za granicą i nie wymagałam od wierzycielki żadnego zaświadczenie z sądu okręgowego (pracuję w FA od niedawna); złożyła wiosek, w zaświadczeniu od komornika była informacja że dłużnik jest za granicą więc wystąpiłam do sądu o ustalenie kuratora ... czekam ... na postanowienie sądu; o jakim zaświadczeniu z sądu okręgowego piszecie ??? pomocy !
~Magda1

Napisano: 26 lis 2013, 12:32

Magda wyzuluj
u ciebie komornik prowadzi egzekucje w lolci przypadku komornik nie prowadzi postepowanie egzekucyjnego...dwie zupelnie inne sytuacje
~Jagoda

Napisano: 29 lis 2013, 10:55

zaświadczenie jest następującej tresci:
Informuę ze w dniu 26.09.2013r do tut. sądu wpłynęła prośba... o pomoc w dochodzeniu alimentów od zobowiązanego ....mającego przebywać na terenie niemiec.
Wierzycielka pismem z dnia dzisiejszego została poinformowana jakie działania powinna podjąć, aby dostarczyć sądowi dokumenty potrzebne do przygotowania wniosku o realizację alimentów. Po ich wpływie możliwe będzie sporządzenie wniosku i wysłanie go do organu zagranicznego.
Informację wydaje sie na prośbe ... w związku z ubieganiem się o świadczenia alimentacyjne.
Niniejsza informacja jest informacją w rozumieniu art 15 ust 4 pkt 3 lit g ustawy z dnia 7 wrzesnia 2007 roku o pomocy osobom uprawnionym do alimentów
~lolcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x