dłuznik za granica
dłuznik za granica
Mam dłuznika w Niemczech. Wysłałam do niego pismo na jego adres zamieszkania za granicą o ustanowienie przedstawiciela ds korespondencji w Polsce. jednak minął juz miesiąc a do mnie korespondencja się nie zwróciła i cisza. Co mam zrobic z tym dłuznikiem?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dłuznik za granica
Jesli wysłałaś za potwierdzeniem odbioru to czekaj na zwrotkę albo ewentualnie zwrot pisma jeśli nie odebrał, a potem wszelką korespondencję pozostawiasz w teczce. Jeśli odebrał i po odebraniu przesyłki nie ustanowi kuratora ds doręczeń, to też wszelką korespondencję do niego pozostawiasz w teczce.
Ja mam inne pytanie. Mam dłużnika, którego sprawę prowadzi komornik, natomiast z informacji od komornika wiem, że ten dłuznik wyjechał za granicę... Nie ma adresu, bo komornik nie zna. Nie wiem w jaki sposób mogę ustalić jego adres za granicą. Mam kilka takich przypadków... Jak mogę ustalić jego adres?
Ja mam inne pytanie. Mam dłużnika, którego sprawę prowadzi komornik, natomiast z informacji od komornika wiem, że ten dłuznik wyjechał za granicę... Nie ma adresu, bo komornik nie zna. Nie wiem w jaki sposób mogę ustalić jego adres za granicą. Mam kilka takich przypadków... Jak mogę ustalić jego adres?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Napiszcie proszę co robicie w takiej sytuacji???
otzrymałam zwrot korespondencji z adnotacją ,że nie odebrał i co teraz?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wydaje mi się, że powinnaś korespondencję traktować jak odebraną i teraz pozostałe pisma pozostawiać w teczce. Nie wiem... Miło by było gdyby ktoś doświadczony się odezwał ...
Chyba że ustanowić kuratora do doręczeń..?

-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
I co w przypadku gdy dłużnik jest za granicą, komornik sądowy prowadzi sprawę, nie sąd okręgowy. Komornik twierdzi, że nie zna adresu dłużnika... Czy mogę ustanowić kuratora do doręczeń? Czy jest inny jakiś sposób aby ustalić adres zamieszkania dłużnika za granicą?
Ivona79 ja mam taka samą sytuację sprawę prowadzi komornik sądowy wysłałam zawiadomienie o wszczęciu wróciło z adnotacją, że dłużnik wyprowadził się. Napisałam więc do komornika o ustalenie adresu. Komornik odpisał mi że nie zna miejsca pobytu dłużnika lecz matka dłużnika twierdzi, że prawdopodobnie syn przebywa za granicą . Nie wiem czy gdzieś jeszcze mogę napisać żeby ustalić miejsce pobytu dłużnika czy to wystarczy abym mogła wysłać do Sądu o ustanowienie kuratora.
ja bym wystąpiła jeszcze do centrum personalizacji w Warszawie i do dyrektora służby więziennej i wtedy jak odpiszą wniosek do sądu
Oprócz dłuznik za granica - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
nowa pyta doświadczonych
art. 30. Pomocy!
metryka
praca za granicą
przestał się uczyć
odnaleziony
sygnity prosze o pomoc
Proszę o pomoc
rozłożenie na raty zadłużenia z funduszu alimentacyjnego
MATKA PORZUCIŁA DZIECI - CO Z FUNDUSZEM???
bezskuteczność a FA
zawiadomienie o zmianie wysokości alimentów
zwroty od komornika - Elmer i inni prosze o wypowiedzi :)
czy przyznac
Jaka aktywizacja???
Ile będzie NP - jak to obliczyć? RATUNKU