dłużnik za granicą co z wnioskiem o przyłączeniem do egzekuc - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 sie 2016, 11:27

Prosze o informacje co mam robić z dłużnikiem który na stałe przebywa za granicą? Gdzie mam wysłac wniosek o przyłaczenie do egzekucji?
nowa 84

Napisano: 11 sie 2016, 11:35

najlepiej do tego samego komornika co prowadzi postępowanie egzekucyjne z wniosku wierzycielki. A jak nie ma komornika to wybierz sobie jakiegoś własciwego ze względu na właściwość miejscowa w tym przypadku radziła bym na miejsce zamieszkania upawnionych i napisz wniosek o wszczęcie
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2016, 12:04

wysłałam wniosek o przyłączenie do egzekucji wg miejsca zamieszkania upawnionych, a komornik cofnął mi wniosek uzasadniając że nie prowadzi wobec tej osoby egzekucji
nowa 84

Napisano: 11 sie 2016, 12:06

dokładnie, nie przyłaczy bo nie ma do czego. Wyslij o wszczęcie
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2016, 13:39

legalna 01 pisze: radziła bym
"Polski język, trudny język"
Slim Fast

Napisano: 11 sie 2016, 13:53

Slim Fast pisze:
legalna 01 pisze: radziła bym
"Polski język, trudny język"
Ty filozof, radziłbym zająć się pracą
admin_ops

Napisano: 11 sie 2016, 14:00

Ulżyło Ci choć piszesz z tego samego IP?
Slim Fast

Napisano: 12 sie 2016, 10:05

Wysłałem kilka wniosków o wszczęcie post. egz. Jedni komornicy żądają uzupełnienia wniosku o aktualny adres zamieszkania i zameldowania, inni zwracają wniosek podając, że komornik sądowy działa w ramach jurysdykcji krajowej, że tutaj kompetentny jest jedynie sąd okręgowy. Był i taki przypadek, gdzie komornik w ogóle nie czytał wniosku, odsyłając go napisał, że nie przyjmuje wniosku o przyłączenie (a to przecież o wszczęcie wniosek), bo nie prowadzą postępowania wobec takiego dłużnika. Ogólnie tendencja jest w kierunku zwrotu tych wniosków do wierzyciela.
I tu się zastanawiam czy jest sens wysyłać te wszczęcia, sąd rozkłada ręce, a komornicy takie sprawy od siebie odpychają.
kypa

Napisano: 12 sie 2016, 14:00

Skąd wiesz,ze przebywa stale za granicą?
- z pisma z Sądu? To wpinasz do akt i pijesz kawę
-nieoficjalnie? to bierzesz ostatnie znane miejsce zamieszkania dłuznika i wniosek o wszczęcie egzekucji.
kotbehemot6

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x