dłużnik chce odzyskać prawo jazdy które miał zabrane w 2012 r. jak przeprowadzić z nim wywiad, świadczenie nie jest już wypłacane a dłużnik nie mieszka już na terenie naszej gminy
6. Uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy następuje na wniosek organu właściwego dłużnika skierowanego do starosty, gdy:
1) ustanie przyczyna zatrzymania prawa jazdy, o której mowa w ust. 3, oraz dłużnik alimentacyjny przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów lub
2) nastąpi utrata statusu dłużnika alimentacyjnego.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem
ale jak ma spełnić przesłankę przeprowadzenia wywiadu, nie mieszka na terenie naszej gminy, świadczenie nie jest wypłacane, a wniosek o przeprowadzenie wywiadu do gminy gdzie teraz mieszka nie można skierować, bo niby na jakiej podstawie
ja mam dłużnika za granicą, wyprowadził się jakiś czas po uznaniu go za uchylającego. okazało się że zabrali mu prawo jazdy w Niemczech. Teraz płaci cały czas i chce zwrotu.
ja nie wzywałam go na wywiad, ale napisałam zawiadomienie co może zrobić by odzyskać dokument. zgłosił się na wywiad do mnie - mimo iż nie jesteśmy OWD, ale tylko my możemy wystąpić oo zwrot prawa jazdy. Tak poradził mi radca i sprawa się zakończyła.
dłużnikowi zostało zabrane prawko i chce je odzyskać, w między czasie przeprowadził się do nas i teraz my jesteśmy OWD. Poprzedni organ zwrócił się do nas o przeprowadzenie wywiadu. I czy my mamy pisać do starostwa o jego zwrot? Czy przeprowadzić wywiad i przesłać do tamtego OWD i oni będą pisać o zwrot?
a czy ustała przyczyna zatrzymania prawa jazdy, tzn. czy o okresie ostatnich 6 m-cy wywiązywał sie w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów ?
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem