do Elmer, ewalu i innych - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 18 sty 2016, 9:18

Podpowiedzcie mi prosze czy osoba ktora złożyła wniosek 23.12.2015 r. ale nie donisła brakujacych dokumentow m.in. oswświadczenia o składce zdrowotnej, świadectwa pracy ( i pytanie czy go potzrbuje jesli mam umowe z tej pracy na okres od..do z której wynika ze sie zakonczyła) i pit do utraty czy ja moge ja wezwac do uzupełnienia brakow formalnych czy oprzec sie na tej umowe a o składki zdrowotne wystapic sama co do 23.01. bedzie trudne?? Nie wiem czy moge pisac wezwanie czy mam działas sama??
mirgo

Napisano: 18 sty 2016, 9:30

dziwi mnie fakt ze takiego wezwania nie napisalas zaraz po zlozeniu wniosku, pewnie obiecala ci strona "na gebe" ze przyniesie dokumenty
masterm

Napisano: 18 sty 2016, 9:35

świadectwo pracy potrzebujesz. Piszesz wezwanie z przedłużeniem terminu. Sam piszesz do ZUS i US
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2016, 9:43

no tak pomagamy ludziom zeby sie powyrabiali Mała gmina i tak to wyglada na ta " gębe" właśnie Moze zla praktyka z wezwaniami na ostatnią chwile ale musze jakos teraz wybrnac czyli świadectwo ma mi przyniesc a ja jak pewnie bede ja nformowac o przedłuzeniu terminu załtwienia sprawy??? bo mi napewno do z zus nie odpisza na do 23-ego (bo skarbowka mam )
mirgo

Napisano: 18 sty 2016, 9:48

a przy tym zawiadomieniu to sie powoluje na art 35 kpa i 36 par.1 kpa??? dziekiza podpowiedz :)
mirgo

Napisano: 18 sty 2016, 9:53

my piszemy postanowienie o przedluzeniu terminu rozpatrzenia wniosku na podstwie art 35 , 36 , 123kpa
masterm

Napisano: 18 sty 2016, 9:54

jak masz telefon do strony to dzwon niech ci w zebach przynosi te kwity jeszcze kilka dni masz na wydanie decyzji :)
masterm

Napisano: 18 sty 2016, 9:56

czy służy na to zażalenie?
mirgo

Napisano: 18 sty 2016, 9:57

no własnie juz od 4 dni dzownie i nie odbiera .... potem tak zwlekam do sotatniej chwili i wychodzi jak wychodzi chyba ostatni juz raz
mirgo

Napisano: 18 sty 2016, 10:03

zwykłe pismo, żadne postanowienie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem