do Elmera - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 06 maja 2014, 7:20

Mam dłuznika obcokrajowca, adres znany . Wysłałam mu za granicę pismo o wyznaczenie pełnomocnika. Pismo zostało odebrane, ale pełnomocnika nie wyznaczył. Co teraz ?
Zawiadomienie o wszczeciu przed wydaniem decyzji o zwrocie mam zrobić? I tam w pismie pisać o 7 dniach na przeglądanie akt? Czy od razu decyzję?
Jak proponujesz?
Monika 123

Napisano: 06 maja 2014, 7:39

normalnie robisz dalej pełne postępowanie, wszczęcie itd. Tylko nic do gościa nie wysyłasz, wszystko ad acta i traktujesz jako doręczone
de Charette

Napisano: 06 maja 2014, 8:16

O.k., dzięki
Ale proszę podpowiedz mi jak napiszę zawiadomienie przed decyzją o zwrocie, to jak podam 7 dni , to jak to policzyc kiedy będę mogła wydać decyzję?
I jeszcze jedno pytanie w takim przypadku pisząc decyzję o zwrocie , to chyba nie trzeba pisać że jak nie wpłaci to egzekucja w administracji , bo TW nie wystawiamy
Monika 123

Napisano: 06 maja 2014, 8:35

"Ale proszę podpowiedz mi jak napiszę zawiadomienie przed decyzją o zwrocie, to jak podam 7 dni , to jak to policzyć kiedy będę mogła wydać decyzję?"
od daty wystawienia

"I jeszcze jedno pytanie w takim przypadku pisząc decyzję o zwrocie , to chyba nie trzeba pisać że jak nie wpłaci to egzekucja w administracji , bo TW nie wystawiamy"
Ja bym jednak napisał. Istnieje iluzoryczna szansa, że kiedyś przyjedzie do naszego pięknego kraju
de Charette

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x