zwrot zatrzymanego prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 06 maja 2014, 9:26

Mam pytanko dot. dłużnika a zwłaszcza zwrot prawa jazdy.

Dłużnik ma zatrzymane prawo jazdy z tytułu nie zgłoszenia się na wywiad. Przychodzi na wywiad, ale w okresie ostatnich 6 miesięcy od wywiadu nie wywiązywał się z 50%.
Kiedy mam mu oddać prawo jazdy, wtedy gdy będzie już płacił 50% alimentów, obecnie dłużnik przebywa za granicą, i nie ma teraz organu właściwego dłużnika, a rozpoczął się kolejny okres zasiłkowy.
Proszę o podpowiedź.
troll

Napisano: 06 maja 2014, 9:45

płaci 50 % przez 6 miesięcy i ustanie przyczyna jego zatrzymania, będzie płacił , wywiad przeprowadzony bo podejrzewam że przyczyną zatrzymania było nie zgłoszenie się na wywiad to wtedy wniosek o zwrot
kalina

Napisano: 06 maja 2014, 10:06

tak przyczyna było nie zgłoszenie sie na wywiad jeszcze za starych przepisów
Gość

Napisano: 06 maja 2014, 10:13

tak przyczyna zatrzymania było nie zgłoszenie się na wywiad, jeszcze jak obowiązywały wcześniejsze przepisy. To nie patrzymy na okresy świadczeniowy?
troll

Napisano: 06 maja 2014, 12:25

to kiedy miał zatrzymane ??
kalina

Napisano: 06 maja 2014, 15:23

zatrzymane miał w 2011r. a na wywiadzie był w 2012r., a wpłaty regularnie od 2013r. od stycznia
troll

Napisano: 07 maja 2014, 7:59

nie ma 6 miesięcy jeszcze żeby oddać wywiad powinien być bieżący zaraz jak będziecie składali wniosek a i tak mu nie oddadzą tylko musi przejść egzamin ;)
kalina

Napisano: 07 maja 2014, 8:52

Jak nie ma 6 miesięcy - są. Spłaca regularnie od stycznia 2013 r. Jeśli są to kwoty nie niższe niż 50% zasądzonych alimentów, to jesteśmy w domu.
Zrób tylko nowy wywiad, bo musi ustać przyczyna zgodnie z art. 5 ust. 3 i wtedy już kieruj się ust. 6 we wniosku do starostwa.
ki diabeł

Napisano: 07 maja 2014, 10:09

no faktycznie jest 6 m-cy nie spojrzałam na rok ale to i tak nic nie zmienia, wniosek pójdzie a przyjdzie informacja od starostwa
kalina

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x