do Elmera - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 10 mar 2016, 18:28

Tak wiem Tom, jak ktos się boi dyskusji, to zawsze moze pokazać argument siły, a nie siłę argumentu.
Masz rację, to pokaz te wyroki. Tylko ze nikt się nie odwoływał, że dostał wyzsze kryterium dochodowe.
obecna definicja rodziny nie obowiazuje od 12 lat. Została wprowadzona ustawa zmieniającą z 2012. I nie dziwi mnie że w sr mogła być zaliczana do niepełnosprawnego dziecka osoba dorosła z racji uprawnienia do zr na nią.
Ubi ius incertum, ibi ius nullum. – gdzie prawo niepewne, tam nie ma prawa
m&m
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 14:42
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2016, 18:33

I jeszcze jedno Tom. uwazasz, ze ja jątrzę. Ale ciekawe jakby sąd podszedł do mojego zdania w tych kwestiach. Czy rzeczywiscie przy 500 tym dzieckiem niepełnosprawnym była dorosła osoba niepełnosprawna czy tylko dziecko, na jakie przysługuje 500.
Ubi ius incertum, ibi ius nullum. – gdzie prawo niepewne, tam nie ma prawa
m&m
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 14:42
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2016, 18:48

jakiś czas, a był to czas piękny, m&m nie było na forum ( albo miałam to szczęście i omijałam posty w których brała udział) teraz znowu jest. Nie wdawajcie się z nią w dyskusje. Nawet nie zdążycie się zorientować a przyznacie jej, że fakt, ma rację, jesteście wielbłądami. :)
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 10 mar 2016, 19:19

Siłę argumenty pokazał/a ***. Nic więcej nie trzeba dodawać. Poruszamy się na gruncie ustawy o świadczeniach rodzinnych a ta definiuje zarówno pojęcie "dziecko" jak i "rodzina". Ani one, ani żadne inne nie warunkują uznania za dziecko niepełnoletnością.
Temat został wyczerpany.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x