do Elmera i innych - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 08 mar 2016, 10:24

zrobiłam całe postepowanie względem dłużnika( wezwałam na wywiad, wysłałam a aktywizacje zawodową, poinformaowłam komornika i oww o efektach) a tu teraz otrzymuje informacjie z PUP ze dłużnik nie stawił sie w wyzznaczonym terminie i został pozbawiony statusu osoby bezrobotnej.
Co teraz zrobic?
Mucha2

Napisano: 08 mar 2016, 10:26

czy wam tez teraz PUP przysyła takie informacje? dawniej nie wysyłali poprostu nie zgłosił sie i dodatkowo nie informowali nas ze dł. nie zgłosił sie
Mucha2

Napisano: 08 mar 2016, 11:40

:?:
Mucha2

Napisano: 08 mar 2016, 12:59

prosze Was
Mucha2

Napisano: 08 mar 2016, 13:07

kiedyś przysyłał.
Wezwij dłużnika do wyjaśnień
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2016, 13:14

mam dłuznika który wypłaty miał do września 2014, korespondencja ciągle była awizowana odebrał może ze 2 listy do tego czasu od 2008 roku i co mogę zrobić czy wezwać go na wywiad (nigdy nie był)
FUNDUSZ

Napisano: 08 mar 2016, 13:24

i co powie mi ze sobie zapomniał albo inny wspanialsza wymowka i co dalej z takim?????
a może wysłac zobowiązanie do zarejestrowania sie jako bezrbotny lub posz=ukujący pracy?
Mucha2

Napisano: 08 mar 2016, 13:30

Ja również mam podobna sytuację tz. wezwałam dłużnika na wywiad-przyszedł- wezwałam go do zarejestrowania się w PUP - zarejestrował się, następnie wysłałam do PUP o aktywizację, a w odpowiedzi PUP napisał ze dłużnik nie stawił sie na podpis w wyznaczonym terminie i co teraz?? (Miał już kiedyś wydaną decyzję uznając za uchylającego)
Powinnam wezwać go do zarejestrowania sie jako poszukujący pracy - jesli sie ne zarejestruje - wszcząć postępowania o uznaniu go za uchylającego się - potem Komornik 50% - a następnie umorzyć w związku z tym ze decyzja uznająca go za uchylającego się była już wydana??
Lenka1

Napisano: 08 mar 2016, 13:38

Elmer czy moge wysłac zobowiazanie do zarejestrowani sie jako bezrobotny albo poszykujący pracy? w mojej sytuacji?
Mucha2

Napisano: 09 mar 2016, 9:23

Może ktoś podpowie????
Lenka1

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x