do Elmera pomocy - zatrzymanie pr. jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 03 wrz 2014, 14:31

Witam, mam pytanie czy dobrze zrobiłam:
Wierzycielce przyznałam Fa - komornik napisał adres dłużnika na inna Gminę więc wysłałam wniosek o podjęcie działań i informacje na podany przez komornika adres

Z tamtego Ośrodka przyszła mi informacja że w toku postępowania ustalono ze dłużnik przebywa pod adresem ....... (adres mojej gminy. Więc zrobilam wniosek o podjęcie działań i wysłałam informację do dłużnika na wskazany przez tamten Ośrodek adres.
Wezwałam dłużnika raz, drugi - pisma były awizowane powtórnie, dłużnik sie nie stawił na wywiad. Wszczełam postępowania oraz napisałam do komornika zapytanie czy płacił 6 m-cy.
Komornik napisał że nie płacił więc decyzją uznałam go za uchylającego sie, oraz napisałam wniosek o zatrzymanie prawa jazdy.

dzisiaj otrzymalam telefon od dłużnika z zapytaniem dlaczego ma zatrzymane pr. jazdy, że on nie dostał zadnego pisma.

i teraz zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam że po otrzymaniu informacji z innego ośrodka ze wskazanym adresem dłużnika czy na pewno dobrze że zacezłam postępowanie pod tym adresem. Bo komornik na informacji czy płacił 6-mcy pisał ten adrez z zaswiadczenia o bezskutreczności egzekucji czyli tam gdzie wysłałam wniosek o podjęcie działań.

Proszę pomocy

co wogóle dłużnikowi mam powiedzieć u mnie decyzja stała sie już ostateczna i starostwo też już wydało decyzję o zatrzymaniu pr. jazdy, czy dłużnik może sie teraz wogóle gdziekolwiek odołać?
Maja333

Napisano: 04 wrz 2014, 12:20

Miałam podoba sytuację wysyłałam wszystkie pisma do dłuznika (mieszka u mnie w gm) ciąge awizo mimo ze mialam info ze siostry czy matka mówiły ze ma awizo do odbioru - nie odbierał bo nie chciał.
Odebrał pismo od starostwa ze zatrzymaja mu prawo i nagle pojawił sie w osrodku co on biedny ma zrobic, bo prawo jazdy to jedyny sposob na zarobek. dzwoniłam do innych osrodków o konsultacje i ... niestety nie mozna zrobic nic. zabiora prawko sam moze sie odwołac od decyzji starostwa, a jezeli nie to przez 6m-c musi wpłacać min 50% i wtedy moge wystapic o oddanie mu prawka.

A ty jezeli masz na piśmie z innego osrodka ze przebywa u ciebie to nie powinnas sie przejmowac. ty zrobilas swoje... poza tym dłuznicy maja obiowiazek informowac komornika o zmianie adresu zamieszkania.

na twoim miejscu bym sie tak nie przejmowala. tez sie stersowalam bo mnie dluznik nachodzil, ale "jak trwoga to do Boga" doklładnie tak mu powiedzialam. 3maj sie!
Inga999

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x