Witam, mam pytanie czy dobrze zrobiłam:
Wierzycielce przyznałam Fa - komornik napisał adres dłużnika na inna Gminę więc wysłałam wniosek o podjęcie działań i informacje na podany przez komornika adres
Z tamtego Ośrodka przyszła mi informacja że w toku postępowania ustalono ze dłużnik przebywa pod adresem ....... (adres mojej gminy. Więc zrobilam wniosek o podjęcie działań i wysłałam informację do dłużnika na wskazany przez tamten Ośrodek adres.
Wezwałam dłużnika raz, drugi - pisma były awizowane powtórnie, dłużnik sie nie stawił na wywiad. Wszczełam postępowania oraz napisałam do komornika zapytanie czy płacił 6 m-cy.
Komornik napisał że nie płacił więc decyzją uznałam go za uchylającego sie, oraz napisałam wniosek o zatrzymanie prawa jazdy.
dzisiaj otrzymalam telefon od dłużnika z zapytaniem dlaczego ma zatrzymane pr. jazdy, że on nie dostał zadnego pisma.
i teraz zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam że po otrzymaniu informacji z innego ośrodka ze wskazanym adresem dłużnika czy na pewno dobrze że zacezłam postępowanie pod tym adresem. Bo komornik na informacji czy płacił 6-mcy pisał ten adrez z zaswiadczenia o bezskutreczności egzekucji czyli tam gdzie wysłałam wniosek o podjęcie działań.
Proszę pomocy
co wogóle dłużnikowi mam powiedzieć u mnie decyzja stała sie już ostateczna i starostwo też już wydało decyzję o zatrzymaniu pr. jazdy, czy dłużnik może sie teraz wogóle gdziekolwiek odołać?