hehe to akurat nie jest paranoja...tyle wlasnie mozna wyczytac z definicji zatrudnienia, utraty i uzysku a nigdzie nic nie mozna wyczytac o jakiejs kontynuacji zatrudnienia:)
no proszę cię nie wmawiaj mi że normalne jest to, że ktoś dostaje co 3 miesiące nową umowę bo ma np. okres próbny i ja za każdym razem robię mu utratę i uzysk i to jest fajne? dla mnie to jest paranoja i tyle. a jak później wyliczysz dochód w kolejnym okresie zasiłkowym jak masz np. 3 umowy i 1 pita bo ta sama praca, przez ile miesięcy będziesz dzielić. Masakra jakaś
według mnie nie ma co robić uzysku gdyż w styczniu już nie ma dochodu, utrata i przyznanie od następnego miesiąca ma sens gdy sie traci dochód z roku bazowego.
To jak jest umowa probna potem kolejna to uzysk biore z probnej czy z kolejnej a jak policzyc dochod z roku bazowego jak np. Probna byla od czrwca do lipca 2013 od siepnia do teraz to dochod dziele na 6 msc a uzysk do okresu 13/14 z lipca 2013
no słuchajcie, jak pierwszy raz przychodzi ktoś po zasiłek w styczniu i chce go brać od stycznia no to fakt ze wcześniej pracował na umowę 3miesięczną od listopada do stycznia 2015 nas nie obchodzi i jak pisze "Elmer" nie ma mowy o utracie ani uzysku. Ale zgodnie z "Zimą" jeżeli wtedy brała zasiłek to powinna zgłosić dochód uzyskany i w przypadku przekroczenia jej uchylić za styczeń 2015.
I analogicznie jeśli okazałoby się że była taka sama sytuacja tylko równo rok wcześniej to styczeń 2014 wtedy należy zwindykować. No bo jeżeli ustalamy prawo do świadczeń na dzień/miesiąc składania wniosku to należy sprawdzić czy wnioskodawca (regularnie pobierający zasiłek) w tak zwanym międzyczasie nas nie oszukiwał i nie był na jakichś dobrze płatnych umowach a zapomniał nas poinformować a w momencie składania wniosku jest bezrobotny...