do gorzatki, małego ww i innych życzliwych - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 kwie 2014, 10:20

czy ktoś miał taki przypadek: wnioskodawca złożył w 2012 r wniosek przyznanie dm, otrzymał decyzje odmowna z uwagi na to, że mieszkał sam a powierzchnia wynosiła 46,10 m. Nie odwołał się. Teraz chce sprzedać mieszkanie, w związku z tym jego mieszkanie zostało ponownie zmierzone i okazało się, że jego powierzchnia wynosi 45,25 m. Zarządca sporządził aneks do umowy z dniem 01.04.2014 r.Wystąpił z pismem o wznowienie postępowania w związku z tym, że "decyzja została wydana w wyniku przestępstwa, ponieważ okoliczności podane przez organ okazały się fałszywe". Nadmieniam, że podpisał się pod wnioskiem o przyznanie dm w 2012 r., złożył oświadczenie, że zapoznał się z aktami sprawy i nie wnosi nowych okoliczności. Czy mam wydać decyzję czy odmowę wszczęcia postępowania?
Anna M

Napisano: 09 kwie 2014, 11:24

podejrzewam że gdyby jeszcze raz zmierzyło się mieszkania to co drugi miałby pewnie inną powierzchnię,

miałam przypadek odwrotny, osoba cały czas korzystała z dodatku, zmienił się zarządca i nas powiadomił że osoba poprzedni zarządca potwierdzał że powierzchnia wynosiła 55m, a faktycznie wynosiła 62m, więc dla 3 osób powinna być odmowa od samego początku, więc musiałam wznowić postępowanie i przypisać do zwrotu, oczywiście wnioskodawcy , bo zarządca nie jest stroną, choć wnioskodawca nie miał żadnego wpływu na wielkość wpisanej powierzchni,

też miałam przypadek, że kobieta dostała odmowę z uwagi na przekroczenie powierzchni, po kilku latach znów przyszła... więc jej podpowiedzieliśmy że nich idzie do zarządcy i poprosi o ponowny obmiar mieszkania, okazało się że faktycznie jest mniej, więc po prostu złożyła wniosek i teraz już otrzymuje, nie żądała wypłacenia za poprzedni okres, wówczas z dokumentów wynikała inna powierzchnia i na postawie tych dokumentów daliśmy odmowę,

jakie tu przestępstwo... chyba że ktoś specjalnie sfałszował... ale jak i kto miał interes w tym aby sfałszowałć że ma więcej metrów niż faktycznie, po to aby dostać odmowę w tyt. przekroczenia powierzchni.... jakie tu fałszywe dane??? No nie wiem...
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 09 kwie 2014, 11:56

Wielkie dzięki Gorzatko, wnioskodawca twierdzi, że to urząd specjalnie zawyżył mu metraż, paranoja. On ze wszystkimi by się sadził, taki typ furiata. Rozumiem, że wydaje postanowienie o odmowie wszczęcia postępowania, tak?
Anna M

Napisano: 09 kwie 2014, 14:16

W zasadzie postanowienie, choć prawie byle co powinno tu wystarczyć. Moim zdaniem gmina ma rację, bo z pewnością oparła się o wniosek, a tam autor wpisał to, co teraz sam neguje.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x