do KB:) czy to wszystko jest uzyskiem od okresu 2015/2016 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 17 wrz 2015, 12:53

- zakończenie urlopu wychowawczego,
- uzyskanie prawa do zasiłku lub stypendium dla bezrobotnych,
- uzyskanie zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej,
-uzyskanie zasiłku przedemerytalnego lub świadczenia przedemerytalnego, nauczycielskiego świadczenia kompensacyjnego, a także emerytury lub renty, renty rodzinnej lub renty socjalnej,
-rozpoczęcie pozarolniczej działalności gospodarczej lub wznowieniem jej wykonywania po okresie zawieszenia w rozumieniu art. 14a ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej,
-uzyskanie zasiłku chorobowego, świadczenia rehabilitacyjnego lub zasiłku macierzyńskiego, przysługujących po utracie zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej,
-uzyskaniem świadczenia rodzicielskiego,
-uzyskaniem zasiłku macierzyńskiego, o którym mowa w przepisach o ubezpieczeniu społecznym rolników,
aleks123

Napisano: 17 wrz 2015, 13:06

nie wiem czy juz zapamietalam dobrze wszystkie zmiany :D ale z tego co kojarze to te dwa ostatnie myslniki dopiero od stycznia 2016
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2015, 13:09

właśnie przed chwilą zadałam takie pytanie tutaj: Świadczenie rodzicielskie i zasiłek macierzyński z Krus będą dochodem uzyskanym, powiedzcie mi czy to już teraz trzeba pisać w pouczeniu czy je się dopiero będzie doliczać do dochodów osób, które będą składać wnioski w przyszłym roku tj po 1.01. 2016? co myślicie
maria023

Napisano: 17 wrz 2015, 13:24

2015/2016 w decyzji pisać

d) uzyskaniem zasiłku przedemerytalnego lub świadczenia przedemerytalnego, nauczycielskiego świadczenia kompensacyjnego, a także emerytury lub renty, renty rodzinnej lub renty socjalnej, z wyjątkiem rent przyznanych rolnikom w związku z przekazaniem lub dzierżawą gospodarstwa rolnego,

czy

d) uzyskaniem zasiłku przedemerytalnego lub świadczenia przedemerytalnego, nauczycielskiego świadczenia kompensacyjnego,a także emerytury lub renty, renty rodzinnej lub renty socjalnej
aleks123

Napisano: 17 wrz 2015, 13:25

uważam że od 2016ale ja już sama nie wiem
aleks123

Napisano: 17 wrz 2015, 13:38

aleks123 pisze:2015/2016 w decyzji pisać

d) uzyskaniem zasiłku przedemerytalnego lub świadczenia przedemerytalnego, nauczycielskiego świadczenia kompensacyjnego, a także emerytury lub renty, renty rodzinnej lub renty socjalnej, z wyjątkiem rent przyznanych rolnikom w związku z przekazaniem lub dzierżawą gospodarstwa rolnego,

czy

d) uzyskaniem zasiłku przedemerytalnego lub świadczenia przedemerytalnego, nauczycielskiego świadczenia kompensacyjnego,a także emerytury lub renty, renty rodzinnej lub renty socjalnej
ta zmiana akurat weszla w zycie 14 dni po ogloszeniu, wiec juz teraz tylko druga wersja:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2015, 13:40

-rozpoczęcie pozarolniczej działalności gospodarczej lub wznowieniem jej wykonywania po okresie zawieszenia w rozumieniu art. 14a ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej,
ta również?? ostatnie pytanko
aleks123

Napisano: 17 wrz 2015, 14:00

ta również?? ostatnie pytanko
TAK
maria023

Napisano: 17 wrz 2015, 14:03

czyli dopisujecie to świadczenie rodzicielskie i zasiłek macierzyński z Krus do pouczenia:)
maria023

Napisano: 17 wrz 2015, 14:03

To Wy macie takie rozubudowane pouczenia ja mam tylko , że mają zgłosić zmiany zgodnie z art.25 i tyle.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x