Do kiedy przysługuje prawo do posiadania karty? Dzieci powyżej 18 r. ż. Jedno kończy studia 30.09.2017 (mam zaświadczenie z uczelni). I temu wpisuję w systemie tę właśnie datę. Ale drugie dziecko kończy studia 28.02.2018 (mam zaświadczenie z uczelni). Jaką datę wpisać wprowadzając dane w systemie?
KDR studenta jest ważna razem z legitymacją, a ta - nawet jeśli w zaświadczeniu czy oświadczeniu jest informacja o zakończeniu nauki w lutym (studia inżynierskie) - ma termin do 31 marca w takich wypadkach. Można wg mnie wydać taką kartę do tego terminu.
mam następujące wiadomości z uczelni, która wystawiła to zaświadczenie. Są 2 rodzaje roku akademickiego. W przypadku studiów 3,5 letnich koniec roku akademickiego może nastąpić końcem lutego. Tak jest w tym przypadku. Datę wystawioną na zaświadczeniu (28.02.2018) należy traktować jako koniec roku akademickiego.
Ale przecież w ustawie wyraźnie napisali, że gdy chodzi o szkołę to do 30 września, a w szkole wyższej do końca roku akademickiego zgodnie z oświadczeniem