ja bym przyznała do końca marca.Pierwszy raz spotykam się z takim zakończeniem semestru.młoda pisze:Osoba uprawniona przynosi zaświadczenie z uczelni, na czas trwania semestru zimowego 2021/2022 do 31-03-2022r. W każdym okresie świadczeniowym wystawiają dwa zaświadczenia. Do kiedy powinnam przyznawać świadczenia?
de Charette pisze:cały okres.
Zaświadczenia nie są wymagane
HanaOgi pisze: ↑29 gru 2021, 20:59serio nie wymagacie zaświadczeń od studentów i osób pełnoletnich???To jak sprawdzasz, czy we wrześniu student jest studentem?? i co w sytuacji kiedy jakimś trafem okaże się, że po 1 semestrze rzucił studia bo sesji nie zaliczył??młoda pisze:Osoba uprawniona przynosi zaświadczenie z uczelni, na czas trwania semestru zimowego 2021/2022 do 31-03-2022r. W każdym okresie świadczeniowym wystawiają dwa zaświadczenia. Do kiedy powinnam przyznawać świadczenia?
często mam sytuację, że dzieciak skończy np. 18 marca 18 lat a od 19go już nie chodzi do szkoły, bo już takie dorosłe się czuje.. Fajnie, że choć matki przychodzą i narzekając na te dzieci mówią: a mój/moja rzuciła szkołę dzień po 18tce.. Nie muszę robić żadnych postępowań bo i tak przyznałam do końca marca..
Jest jakiś artykuł na to, by nie brać zaświadczeń??