Osoba pobiera u nas FA, w składzie był tylko z córką. We wrześniu zgłosił, że zmienił się skład rodziny (dodał partnerkę, jej dziecko i dziecko wspólne). Pytanie teraz jak to ugryźć na nowy okres zasiłkowy. Bo wychodzi mi walidacja że dziecko urodziło się później niż dziecko się urodziło (pracuję na sygnity). Co teraz powinnam zrobić skoro decyzji nie zdążyłam wcześniej wydać? Czy zrobić decyzję na dwójkę a potem decyzję zmieniającą? Czy da się to jakoś zrobić w jednej decyzji? Proszę o podpowiedzi
spróbuj wprowadzić nowy wniosek ( o zmianę świadczenia ze względu na zmianę sytuacji) z datą z jaką wierzyciel zgłosił zmiany. Powinien zaczytać Ci ten wcześniej złożony i tam dodaj te osoby.
spróbuj wprowadzić nowy wniosek ( o zmianę świadczenia ze względu na zmianę sytuacji) z datą z jaką wierzyciel zgłosił zmiany. Powinien zaczytać Ci ten wcześniej złożony i tam dodaj te osoby.
jako że mam wniosek jeszcze nie rozpatrzony, nie mam możliwości połączyć wniosku z wnioskiem o zmianę, więc raczej musze wydać najpierw decyzje a dopiero później wprowadzić wniosek w związku ze zmianą. Chyba, że da się to jakoś jednak połączyć?
Nie mogę bo wniosek jest z 27.08 a zgłosił w październiku zmianę więc muszę rozstrzygnąć i go wypłacić jeszcze w październiku. Trudno zrobię decyzję ze starym składem a później w związku ze zmianą.