do kiedy sprawozdanie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 23 sty 2017, 12:07

witam, jestem nowa i proszę podpowiedzcie mi do kiedy trzeba zrobić sprawozdanie i za jaki okres, za rok, kwartał ? :( proszę o pomoc
gospiankaa

Napisano: 23 sty 2017, 14:10

W ustawie o KDR napisane jest, że sprawozdanie za II półrocze jest do 15 lutego.
@@@

Napisano: 25 sty 2017, 10:58

Czy zatwierdzenie sprawozdanie jest równoznaczne z wysłaniem go Ministerstwa.
Pospieszyłam się i nie uzupełniłam 1 tabelki czy zatwierdzone sprawozdanie można modyfikować\\\\??
Jola123

Napisano: 25 sty 2017, 14:58

Nie można modyfikować zatwierdzonego sprawozdania ale możesz poprosić UW o cofnięcie :roll:
qini

Napisano: 26 sty 2017, 9:39

Czy zatwierdzenie sprawozdanie jest równoznaczne z wysłaniem go Ministerstwa?
321

Napisano: 26 sty 2017, 10:40

Sprawozdanie najpierw trafia do Urzędu Woj., a później do MIN. jak sobie zobaczysz na wcześniejsze spr za I półrocze (zatwierdzone)to zobaczysz , że nie widnieje pod nim twoje nazwisko ( jak przy wysyłce z twojego SI KDR , tylko nazwisko osoby , która się tym zajmuje w UW. Tak dla przypomnienia, sprawozdanie zgodnie z ustawą ma termin 15luty , ale zawsze dostajesz z UW prośbę o wcześniejsze przekazanie, my w małopolsce mamy do 2 lutego, bo oni to zbierają i dopiero po ewentualnych poprawkach wysyłają do Ministerstwa
Qini

Napisano: 26 sty 2017, 13:33

Qini - bardzo dziękuję za odpowiedź!!!
321

Napisano: 27 sty 2017, 12:56

Proszę bardzo, myślę że jak mam wiedzę na ten temat to mogę się podzielić wiadomościami, bo bardzo chciałabym, że jak mam jakieś wątpliwości i poproszę o pomoc to ją uzyskam, myślę , że po to jest to forum, żeby sobie wzajemnie pomagać , konsultować itp.i robić to w sposób kulturalny(różnie to forum bywa) szanujmy się wzajemnie tak po prostu :P
Qini

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x