do koordynatorów - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 10 lip 2013, 19:32

w jaki sposób realizujecie art 77 ust 3 pkt 6 - udzielanie wsparcia pełnoletnim wychowankom rodzinnych form pieczy zastępczej. Robicie plan pomocy?
~Monika

Napisano: 10 lip 2013, 23:32

Nie pisze sie juz planu pomocy dziecku, gdyz jest to osoba dorosla. Ja spotykam sie z nimi raz na kwartal i pilnuje aby opiekun usamodzielnienia pisal sprawozdanie raz na pol roku, oraz aby wychowanek dostarczal na czas zaswidczenia ze szkoly, ze sie ucza.
Pozdrawiam
~Sylwia kordynator

Napisano: 12 lip 2013, 20:33

Sylwia dzięki za odpowiedź, a powiedz mi jeszcze jakie informacje zawiera takie sprawozdanie, masz specjalny druk czy opiekun pisze sam odręcznie?
~Monika

Napisano: 15 lip 2013, 12:48

a dlaczego opiekun ma pisac jakieś sprawozdanie? bo tobie tak wygodnie? po co mnożyc dokumenty?! a wychowanek nie realizuje programu usamodzielnienia po prostu? wiec ty powinnaś sprawdzać czy wychowanek realizuje ipu czy nie!
~Dora

Napisano: 16 lip 2013, 17:43

Dora mniej jadu
~MOPR

Napisano: 16 lip 2013, 21:39

jeszcze jakieś pomysły?
~Monika

Napisano: 17 lip 2013, 12:40

no to co sobie z wychowankiem opracujesz w programie usamodzielnia, jakie cele sobie wytyczycie - takie wsparcie należy mu dawać. według potrzeb. jest potrzeba pomocy w uzyskaniu mieszkania - pomagasz, mówisz co jak, jest potrzeba podjecia jakiegos leczenia - szukasz z wychowankiem odpowiedniej przychodni, terapeuty itp. ja po prostu pisze notatki ze spotkań i ze wszystkiego co ustaliłam czy załatwiłam dla wychowanka. czasami jak jest tego dużo to zakładam sobie taką kartę pracy gdzie jest mi latwiej i szybciej cos zapisac... dowolnie. według potrzeb
~Dora

Napisano: 26 lut 2014, 12:57

Co jaki czas sporządzacie plan pomocy dziecku ? czy powinien on być robiony raz przy umieszczeniu dziecka w rodzinie zastępczej a potem ewentualne zmiany robione przez jego modyfikacje? czy też np. raz do roku.
~planista

Napisano: 06 mar 2014, 15:04

raz?
~hania

Napisano: 13 mar 2014, 12:44

tego nie wie chyba nikt
~małpeczka

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x