Do mądrych ludzi. Pomocy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 paź 2016, 13:20

Czy mogę uchylić decyzję w okresie od do? Przez 2 miesiące jest przkroczenie, lipiec i sierpień, natomiast od września się należy. Czy moge uchylić na pierwsze dziecko od lipca do sierpnia? Czy od lipca muszę uchylić na pierwsze dziecko i ponownie we wrześniu muszą zlozyć nowy wniosek na pierwsze dziecko?
Gość

Napisano: 06 paź 2016, 19:53

Gość pisze:Czy mogę uchylić decyzję w okresie od do? Przez 2 miesiące jest przkroczenie, lipiec i sierpień, natomiast od września się należy. Czy moge uchylić na pierwsze dziecko od lipca do sierpnia? Czy od lipca muszę uchylić na pierwsze dziecko i ponownie we wrześniu muszą zlozyć nowy wniosek na pierwsze dziecko?
No raczej we wrześniu ci już nie złożą tego wniosku 8-)

U mnie nigdy takiej sytuacji nie było, ale ja bym się zastanawiała czy w ogóle uchylać skoro obecnie się świadczenie należy a uchylać należy od bieżącego miesiąca. Może wystarczy wszczęcie w sprawie nienależnie pobranego i potem decyzja o np i zwrocie. Ale to tylko mój pomysł, niech się inni wypowiedzą.
Gość

Napisano: 06 paź 2016, 20:52

No we wrześniu już nie hehe, ale jest jeszcze październik;) i 500 ta sama sytuacja
Osobiście też bym dała tylko nienależnie pobrane, po co sobie życie komplikować, ale góra uważa inaczej. Ja już wysiadłam przy tej decyzji, Jak teraz procedura powinna wyglądać poprawnie?
Gość

Napisano: 07 paź 2016, 7:18

Należy uchylić decyzję tylko za lipiec i sierpień na 1 dziecko jeśli wrzesień i październik się należy i zrobić żądanie zwrotu. Można to na jednej decyzji zrobić.
adlublin
Praktykant
Od: 07 paź 2016, 7:14
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2016, 8:55

Dzięki za pomoc. Ktoś jeszcze coś wie na ten temat?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x