jeszcze wrócę do wcześniejszego pytania to w takim razie co z tą dec. o uchyl.się dłużn.która jest w mocy? i jak wyśle do PUP o aktywizację dłużnika to co dalej w tym moim przypadku? nie uchylam dec.o uchylaniu się?
Nie uchylasz Piszesz tylko inf do komornika i ewentualnie do OWW jeśli Ty nim nie jesteś o podjętych działaniach. Piszesz ze decyzja jest już wydana, przeprowadziłaś wywiad itd.
to jeszcze raz ja i wracam do pierwszego pytania bo mnie to trapi dlaczego nie mogę uchylić decyzji " o uchylaniu się dłuż." jeżeli zgłosił się w tym roku na wywiad?dlaczego decyzja jest nadal w mocy? przecież zgłosił się na wywiad nie muszę napisać do komornika czy płaci 50%? i jeżeli nie płaci to zostaje decyzja o uchyl. się, ale jeżeli płaci regularnie to uchylam decyzję ? nie rozumiem tego
Czyli jeżeli mamy wydaną decyzję o uchylaniu, sprawa trafiła do prokuratury, dłużnik dostał wyrok, ale nas w dalszym ciągu olewa, to nasze działanie polega tylko i wyłącznie na poinformowaniu komornika i oww?
A w jakich przypadkach decyzja nie będzie w mocy, jak przez 6 ostatnich m-cy będzie płacił przynajmniej 50%?