do megi14-14 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 03 lut 2021, 13:24

JESZCZE MAM JEDNO PYTANIE DO TEJ MOJEJ WCZEŚNIEJSZEJ SPRAWY JEŻELI MAM WYWIAD ŚRODOWISKOWY Z OPS TEJ DŁUŻNICZKI TO NIE MUSZĘ JUŻ JEJ WZYWAĆ NA WYWIAD?( WSPOMNĘ ŻE WCZEŚNIEJ OD 2016 ROKU DŁUŻ. MIESZKAŁA NA INNYM TERENIE W TYM ROKU WRÓCIŁA DO SWOICH KORZENI :) I JESTEŚNY TERAZ OWW )CZY WYSTARCZY TEN WYWIAD ŚRODOWISKOWY Z OPS? CZY MAM JĄ WEZWAĆ?
nea55
Praktykant
Od: 02 lut 2021, 14:57
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 03 lut 2021, 14:30

art. 4 ust. 4 ustawy o FA

Organ właściwy dłużnika może wystąpić do kierownika ośrodka pomocy społecznej................... o udzielenie informacji, o których mowa w ust. 1, dotyczących dłużnika alimentacyjnego, jeżeli w posiadaniu kierownika ośrodka albo dyrektora centrum znajduje się rodzinny wywiad środowiskowy dotyczący tego dłużnika, przeprowadzony na podstawie przepisów o pomocy społecznej, nie wcześniej niż trzy miesiące od dnia wystąpienia o udzielenie informacji.

Tzn jeśli w tym wywiadzie są takie inf jak: sytuacja rodzinna, dochodowa i zawodowa dłużnika alimentacyjnego, a także jego stan zdrowia oraz przyczyny niełożenia na utrzymanie osoby uprawnionej, oświadczenie majątkowe to wtedy nie musisz wzywać :)
megi14-14
Starszy referent
Od: 19 sie 2019, 13:18
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny

Napisano: 03 lut 2021, 14:45

jeszcze raz wielkie DZIĘKUJĘ :)
nea55
Praktykant
Od: 02 lut 2021, 14:57
Zajmuję się: ŚW/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU