do P.Tomka

Wybrane tematy:
Potrzebna pomoc PCBiznes Prestiż w module Kadry i Płace. Jak cofnąć kontynuacje harmonogramu postanowienie sądu na umieszczenie w dps wyszukanie odwołań od decyzji
ODPOWIEDZ
~mariola

do P.Tomka

Post autor: ~mariola »

dziękuję za podpwiedź, ale będę dalej drążyć temat, bo nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam i czy prawidłowe operacje wykonałam w związku ze zwrotem zasiłku stałego przez zus.
w panelu obsł.klienta -> refundacje - pojawiło się okno,w którym uzupełniłam adresata: instytucja (odpowiedni ZUS), nieaktywne okienka miałam za okres od... do .... Wypełniłam więc zakładkę: harmonogram należności->dane planowanej należności, wpłaciłam wpisaną kwotę. Nie wiem czy tak miałam postąpić i czy kwota wypłaconych zasiłkow stałych pomniejszy się o wskazaną wpłatę?
~Tomek

Re: do P.Tomka

Post autor: ~Tomek »

Proponuję, żebyś wcisnęła sobie F1 w Pomoście i znalazła temat \"Zwrot świadczeń w ramach refundacji\". Tam krok po kroku opisane ładnie to.
Po potwierdzeniu zwrotu, tak jak napisałem w pierwszej odpowiedzi, kwota ta zmniejszy się w raportach ze zrealizowanych świadczeń, po zaznaczeniu w nich opcji \"zwroty\". Natomiast co do zbiorów centralnych i sprawozdań, to zgodnie z objaśnieniami Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej, nie należy odejmować od zasiłków stałych żadnych zwrotów.
pozdrawiam
~mariola

Re: do P.Tomka

Post autor: ~mariola »

dziękuję za pomoc:)
ODPOWIEDZ