do Pana od SYGNITY dot. sprawozdania - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 05 gru 2016, 11:08

Witam
uzupełniam sprawozdanie wg "instrukcji wykonania raportów do tab. B poronionego spr." :)
Z informacji otrzymanych wg waszych wytycznych (np. do pkt. 2 w sprawozdaniu) wynika, że program liczy świadczenia należne ZA dany miesiąc a nie wypłacone W danym m-cu. Jest to kolosalna różnica w ilości świadczeń bo niektóre dzieci w danym m-cu otrzymały świadczenia z wyrównaniem.
Czy dane te nie powinny pokrywać się z danymi z miesięcznych sprawozdań rzecz.-fin. tworzonych za dany m-c? Tam w tab. A w pkt. 1 też jest liczba świadczeń wypłaconych w danym m-cu i te dane zgadzają się z rzeczywistością.
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 05 gru 2016, 11:42

Aby wyliczyć wiersz liczbę świadczeń wychowawczych wypłaconych w miesiącu, zalecamy raport „Dzieci, którym wypłacano SW w podanym okresie”.

Raport ten prezentuje unikalne dane świadczeniobiorców, którym w podanym przez użytkownika okresie (np. miesiącu) wypłacono świadczenia wychowawcze (istnieje zrealizowane świadczenie, którego data wypłaty mieści się w podanym okresie).

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 05 gru 2016, 11:55

Ja tam zawsze robię przez "Kartę wypłat świadczeń" (listy wypłat muszą być zrealizowane). Zaznaczam okres od 1 listopada do 30 listopada, zaznaczam status wypłaty "zrealizowane" i ładnie pokazuje tzn w tabeli "Lp." = ilość świadczeń wypłaconych. Kasa też się zgadza.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 05 gru 2016, 12:05

jak to możliwe że świadczenia wypłacone za listopad zrobione przez "kartę wypłat świadczeń" różnią się od tych zrobionych przez raport "dzieci którym wypłacono SW w podanym okresie"?
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 05 gru 2016, 12:24

U mnie te dane też się znacznie różnią. Które dane bierzecie do sprawozdania?
Ija

Napisano: 05 gru 2016, 12:46

Nie ma tu się nad czym rozwodzić. Wykazywaliście do tej pory tak jak pozwalało na to narzędzie informatyczne, które z konieczności czasowych było niedoskonałe, z uwagi na to że sprawozdania jednorazowe pojawiały się bez uprzedzenia z krótkimi terminami i zawierały inne dane, niż w rozporządzeniu, wg którego było opracowanie oprogramowanie. Teraz narzędzie jest dokładniejsze, dzięki pracy dostawcy oprogramowania. Jeśli ktoś uważa, że widzi jakieś nieprawidłowości, prosimy zgłaszać na serwis, będziemy analizować i w razie potrzeby poprawiać.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 05 gru 2016, 13:46

Zapytanie do Pana z Sygnity

Nawiązując do pkt. 2 w tabeli B: Liczba świadczeń wychowawczych wypłaconych w formie rzeczowej lub opłacania usług miesiącu:

załóżmy że omówie liczba świadczeń wypłaconych w miesiącu maju:

-u mnie według pierwszej wersji jest 740 świadczenia (bo bardzo dużo osób dostało wyrównania)

natomiast jak zrobię według nowego raportu tzn wybiorę opcję z zaleceń tj. „Dzieci, którym wypłacano SW w podanym okresie”.

-to za miesiąc maj pokazuje mi 492.

Więc skąd wynika ta różnica, mam wrażenie że ta opcja liczy tylko dzieci a nie świadczenia.
Przecież biorąc pod uwagę wyrówania tj. w miesiącu maju 1 dziecko dostało ono 2 świadczenia (kwiecień i maj).??
Lola8

Napisano: 05 gru 2016, 13:47

Tak jak wyżej napisałem jeśli jest wątpliwość proszę o zgłoszenie na serwis, bez analizy konkretnego przypadku nie możemy pomóc.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 05 gru 2016, 14:42

potwierdzam, u nas w kwietniu nie było żadnych wypłat, dopiero w maju, a nowe raporty wykazały, że wypłaciliśmy grubo ponad 400 świadczeń
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x