Do Pana Tomka Sygnity - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 14 sty 2016, 11:00

Witam Panie Tomku

Nie mam możliwości pobierania danych z Urzędu Skarbowego z zapytaniami do ZUS nie ma problemu, a z Urzędem Skarbowym wyskakuje informacja: " 2016-01-14 09:49:37,343 Ostrzeżenie Error Code 500: Błąd połączenia z usługą wewnętrzną."
Gdy kolejny raz próbuję to wyskakuje mi informacja : "System informatyczny Ministerstwa Finansów wykrył niezgodność wspólnego rozliczenia, w stosunku do danych podanych w zapytaniu (wspólne/ indywidualne)"
Ja potrzebuję tylko dochody żony ponieważ jest to dochód utracony, mąż natomiast dostarczył swoje zaświadczenie z U.S.

Proszę mi doradzić co robić. Jeżeli chodzi o pisemne zapytanie to wiem, że mogę, ale wolałabym by była taka możliwość w systemie informatycznym.
Xanadu

Napisano: 14 sty 2016, 11:04

"System informatyczny Ministerstwa Finansów wykrył niezgodność wspólnego rozliczenia, w stosunku do danych podanych w zapytaniu (wspólne/ indywidualne)"

to oznacza że osoba rozliczyła się wspólnie i w takim przypadku US nie odpowie na zapytanie o jedną osobę, na zapytaniu MUSI być wskazany współmałżonek.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 14 sty 2016, 12:33

Dziękuję
Xanadu

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x