do PANA TOMKA - Uzysk - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 sie 2016, 9:12

Witam Panie Tomku, chciałabym się dowiedzieć dlaczego system przy wprowadzaniu dochodu uzyskanego żle interpretuje termin przyznania.

np. Mam Panią która od lutego do sierpnia 2016r. miała przyznany zasiłek dla bezrobotnych i teraz tak:

jak wprowadzam zasiłek do "sierpień" to w wydrukach szczegółowych mam dochód przekroczony do włącznie września.
Jak wprowadzam zasiłek specjalnie do "lipiec" to w wydrukach szczegółowych mam poprawny okres czyli włącznie do sierpnia.

Przecież powinniśmy móc wprowadzić poprawnie czyli do sierpień włącznie, nas nie interesuje że wypłata tego będzie we wrześniu, tylko faktycznie ma do sierpnia. Wproadzając tą drugą opcję żeby było dobrze to tak to rozumiem jakby za lipiec jej się należało w sierpniu i wtedy owszem jeszcze przekracza kryterium. No ale ona jeszcze dostanie sierpniową wypłatę i to nie ważne jest dla nas kiedy czyli że we wrześniu. Wchodząc np. w podgląd jest to bardzo mylące bo trzeba kombinować.
fiffi

Napisano: 23 sie 2016, 9:20

Tak samo później przy wydruku dochodów szczegółowych mamy zapis: Dochód uzyskany w 2016r. 717 zł miesięcznie w okresie od stycznia do lipca. A powinno być do sierpnia. Tylko że tak jak napisałam aby system rozbił odpowidnio na okresy to trzeba kombinować i wpisywać miesiąc wcześniej niż ten odpowiedni.
fiffi

Napisano: 23 sie 2016, 9:56

Proszę ustawić parametr SPOSÓB LICZENIA DOCHODÓW MIESIĘCZNYCH na 2 i spróbować ponownie.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 sie 2016, 11:43

Dziękuję serdecznie pomogło:)
fiffi

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem