Hej, Pan zawarł związek małżeński 06.08.2016r., dostarczył do naszego ośrodka Akt małżeństwa, przed zawarciem związku mieścił się w kryterium dochodowym, natomiast zweryfikowałam teraz dochody jego małżonki, po dodaniu tych dochodów do Pana, ta rodzina przekracza kryterium. Teraz moje pytanie uchylić od września czy od sierpnia?? Uważam, że od miesiąca kolejnego tj. od września ale proszę wypowiedzcie się czy dobrze myślę.
zapewne będą różne przemyślenia wg mnie gdyby było po wypłacie to uchylasz od września- prawo nie działa wstecz, jeżeli wypłata jest pod koniec miesiąca to uważam że powinieneś uchylić od sierpnia - mogę się mylić więc proszę o opinię innych osób.
Wypłata u nas następuje do końca miesiąca, czyli jeszcze zdążył zgłosić fakt, ale jakby nie patrzeć do tego dnia ślubu tj. 06.08.2016r. był uprawniony by pobierać na dzieci, a fakt że świadczenia w tym wypadku się nie dzieli, dlatego cała kwota do wypłaty za sierpień. Tak mi się wydaje.
kobieta wyszła za mąż w lipcu. Mąż pracuje za granicą to wtedy nowy wniosek i wysyłam do Ropsu? a ta decyzję uchylam bo Pani nie chce mieć wypłacane na czas rozstrzygniecia sprawy ponieważ nie chce potem oddawać