do pana Tomka z SYGNITY - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 wrz 2016, 9:07

Panie Tomku
czy "wniosek o zmianę sytuacji życiowej" będzie liczony przez program jako kolejny wniosek? Bo z Pana wcześniejszych wypowiedzi wynika, że np. jak mi ktoś teraz dostarcza np. uzysk dochodu to wprowadzam to jako właśnie taki wniosek. Ale co kiedy ten uzysk nie zmienia klientowi sytuacji?
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 12 wrz 2016, 9:11

Nie będzie liczony w sprawozdawczości.
A jeśli nie wpływa na zmianę prawa do świadczenia ani wysokości świadczenia, to kończymy wniosek bez kwalifikacji - nie powstaje z niego decyzja.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 12 wrz 2016, 9:28

Dziękuję :)

Jeszcze jedno pytanie mam
w nowej wersji program kopiuje dane z pierwszego wniosku bez utrat i uzysków dochodu. Rozumiem, że trzeba je wprowadzić jeszcze raz?
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 12 wrz 2016, 9:37

Jeszcze jedno pytanie mam
w nowej wersji program kopiuje dane z pierwszego wniosku bez utrat i uzysków dochodu. Rozumiem, że trzeba je wprowadzić jeszcze raz?
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 12 wrz 2016, 9:44

Kopiuje z najnowszego (ostatniego) wniosku.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 12 wrz 2016, 9:50

Panie Tomku, ja mam jeszcze pytanie do tego wniosku zmieniającego: w szablonach jest tylko szablon decyzji zmieniającej a brakuje mi np. możliwości wyboru czy na podstawie zainstniałej zmiany chce sporządzić decyzję uchylającą a nie ponowne przyznanie przez tą zmianę. Mam uzysk który wproadziłam jako zmianę sytuacji życiowej : kobieta podjęła prace od czerwca, biorę dochód za lipiec, ale kobieta nie doniosła mi go w sierpniu jak powinna tylko we wrześniu 2016r. wiec to jest data wpływu tego dokumentu, jak wpisuje wrzesień jako datę wpływu to program przelicza dochody od "września" a przecież musi przeliczyć od sierpnia bo wtedy już mamy doczynienia z uchyleniem lub nie. Czy nie da rady jakoś tej zmiany sytuacji życiowej powiązać że to my decydujemy jaki szbalon chcemy wydac czy komuś zmienic decyzję czy komuś zrobić uchylenie. Nie mam możliwości w ogóle ingerowania od kiedy ma to być uchylenie. Przykładowo ktoś donosi mi papiery 3-4 miesiące po uzysku, okazuje się że ma nienależnie pobrane a przecież ja tego wniosku o zmianę nie wproadzam z datą zaległą o te 3-4 miesiace tylko z bieżącą doniesienia wniosku a to jest traktowane jako wniosek od tego konkretnego miesiąca i brane są dochodu poczawszy od tego miesiaca złożenia wniosku "dokumentu" czyli np. listopada.
Fifix

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x