odpowiedź z mpips jest dla danej jednostki więc po co ci to pismo ?~`Agnieszka pisze:POLO bardzo ale to bardzo cię proszę o przesłanie na mój mail [email protected] odpowiedź jaką dostałaś z MPiPS w sprawie pytania kiedy rolnik, małzonek rolnika, domownik może dostać zdo, szo, śp.
szkolących dużo i każdy ma swoją wersję, niestety nie mają ujednoliconego stanowiska, ale to co pisze polo jest zgodne z intencją PSL autora poprawki dot. rolnikówmała mii pisze:tu jest dosyć dziwne ( jak dla mnie ) pismo z ministerstwa, po szkoleniu z Panią Mlonką nie było nawe mowy o tym ze rolnicy nie mogą być właścicielami gosp, podobno wystarczy ich oświadczenie- zerknijcie na to pismo- (w załaczniku jest bo to w pdf)
to tylko 1 strona- na 2 str pisze m.in.
Ad.2) sytuacja w której rolnik pozostajac w dalszym ciagu właścicielem gospodarstwa rolnego nie pracuje w tym gospodarstawie zgodnie z ww. definicją nie stanowi zaprzestania prowadzenia gospogarstwa rolnego.
JA JUŻ ZGŁUPIAŁAM
przeczytałaś dokładnie z pisma wynika, że tylko oświadczenie a przede wszystkim to Przepisy ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów oraz przepisy ustawymała mii pisze:NO ALE CZY MINISTETSTWO KOŻE PISAC TAKIE INTERPRETACJE- PRZECIEŻ Z TEGO JASNO WYNIKA ZE ROLNIKOM SIE NIE NALEZY I NA NIC IM ŻADNE OŚWIADCZENIA JAK NIE SPRZEDADZA POLA- PRZECIEZ TO CZYSTA GŁUPOTA