DO POLO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 02 cze 2014, 14:14

to co było do Polo przeczytałam, chcodzi mi o to drugie pismo z ministerstwa w którym jest zapis:
Ad.2) sytuacja w której rolnik pozostajac w dalszym ciagu właścicielem gospodarstwa rolnego nie pracuje w tym gospodarstawie zgodnie z ww. definicją nie stanowi zaprzestania prowadzenia gospogarstwa rolnego.
ja dzisiaj wróciłam po tygodniowym zwolnieniu wiec moze wolno kojarze, wiec przepraszam
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 02 cze 2014, 14:25

mała mii pisze:NO ALE CZY MINISTETSTWO KOŻE PISAC TAKIE INTERPRETACJE- PRZECIEŻ Z TEGO JASNO WYNIKA ZE ROLNIKOM SIE NIE NALEZY I NA NIC IM ŻADNE OŚWIADCZENIA JAK NIE SPRZEDADZA POLA- PRZECIEZ TO CZYSTA GŁUPOTA
z tego pisma to tylko wynika,ze w mysl tej definicji,ktora przytoczyli (def. dot. emeryta i rencisty) to rolnik pozostajacy wlascicielem nie zaprzestaje prowadzenia gospodarstwa..ale wcale nie wynika z tego pisma,ze na pewno te definicje mamy stosowac przy zdo...przytoczyli przepisy, ktore my dobrze znamy ale wprost nie odpowiedzieli na zadane pytanie...wykrecajac sie na koncu tego pisma,ze nie sa od wykladni prawa i organ wlasciwy sam musi roztrzygnac;-) zasiali tylko niepotrzebne watpliwosci wsrod tych, ktorzy elastycznie podchodzili do rolnikow
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x