do ponownego rozpatrzenia św.pielęgn. SKO
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
do ponownego rozpatrzenia św.pielęgn. SKO
odmówiłam z powodu wieku a SKO uczepiło się faktycznej rezygnacji z zatrudnienia. Brak w wywiadzie informacji o rezygnacji. Osoba jest w KRUS i oświadczyła we wniosku o rezygnacji. Co teraz jeszcze od strony powinnam wziąć? Ma jechac do KRUSu i się wyrejestrować i dostarczyć zaświadczenie?
- Ruda1
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki
- Kontakt:
Re: do ponownego rozpatrzenia św.pielęgn. SKO
Moje SKO w przypadku rolników, chce żeby zbadać czy rolnik pobiera dopłaty, czy składa wnioski na zwrot akcyzy. Jeśli składa wnioski o dopłaty i o podatek akcyzowy to znaczy, że osoba nie zrezygnowała z pracy w gospodarstwie.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to jestem zaskoczona, mam rolników kobiety, którym SKO bez problemu przyznają ŚP. Tutaj składa syn na matkę i chcą potwierdzenia faktycznej rezygnacji z zatrudnienia.
- Ruda1
- Starszy referent
- Kontakt:
Moje SKO to samo nie wie czego chce.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
moje SKO nie drąży spraw rolników, dopłat, akcyzy
a ostatnio mam nawał wniosków na śp ...
do krus u mnie jeżdżą dopiero po otrzymaniu decyzji przyznającej, sama też piszę do krus-u
oświadczenie niech napisze, i niech wpisze, że po otrzymaniu decyzji zgłosi się do krus, oni wyrejestrują z datą przyznania świadczenia ze względu na ubezpieczenie zdrowotne
a ostatnio mam nawał wniosków na śp ...

do krus u mnie jeżdżą dopiero po otrzymaniu decyzji przyznającej, sama też piszę do krus-u
oświadczenie niech napisze, i niech wpisze, że po otrzymaniu decyzji zgłosi się do krus, oni wyrejestrują z datą przyznania świadczenia ze względu na ubezpieczenie zdrowotne
- Ruda1
- Starszy referent
- Kontakt:
Miałam Panią, która od 2012 r. nie opłacała składek w KRUS,( mieszała za granicą i nie była w Polsce ubezpieczona), ale posiadała gospodarstwo rolne i SKO dało mi do ponownego rozpatrzenia. Musiałam pisać zapytanie do ARiMR czy pobiera dopłaty, okazało się, że tak. Pani złożyła oświadczenie że od stycznia 2023 r. nie będzie ubiegać się o dopłaty i dopiero wtedy SKO na wniosek złożony we wrześniu 2022 r. przyznało śp od stycznia 2023 r.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale czy wprost napisali Ci(SKO), że masz wystąpić do ARiMR?
- Ruda1
- Starszy referent
- Kontakt:
Tak, wprost mi napisali, że nie ustaliłam, czy osoba pobiera dopłaty i czy składa wnioski o zwrot podatku akcyzowego.
- Ruda1
- Starszy referent
- Kontakt:
Napisali, że powinnam wystąpić do AMiRR, że mogę wezwać sąsiadów lub inne osoby mające niezbędną do wyjaśnienia sprawy wiedzę i przesłuchać ich w charakterze świadków. Pełne śledztwo.Ruda1 pisze:Tak, wprost mi napisali, że nie ustaliłam, czy osoba pobiera dopłaty i czy składa wnioski o zwrot podatku akcyzowego.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
a jakie to SKO - województwo ?Ruda1 pisze: 07 lip 2023, 14:56Napisali, że powinnam wystąpić do AMiRR, że mogę wezwać sąsiadów lub inne osoby mające niezbędną do wyjaśnienia sprawy wiedzę i przesłuchać ich w charakterze świadków. Pełne śledztwo.Ruda1 pisze:Tak, wprost mi napisali, że nie ustaliłam, czy osoba pobiera dopłaty i czy składa wnioski o zwrot podatku akcyzowego.
Oprócz do ponownego rozpatrzenia św.pielęgn. SKO - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Uchylenie SP od 3 lipca-czy dzielić??
kosiniakowe a rozpoczęcie działalności gospodarczej
WYROK ORZECZENIE-OD KIEDY PRZYZNAĆ ŚWIADCZENIE PIELEGNACYJNE
co z ubezpieczeniem zdrowotnym przy SP
czy wydajecie deczyje po decyzji SKO..
becik matka samotna ale tatuś znany
sprawozdanie walidacja miękka 531 - składki
art. 15h uchylony co z orzeczeniami ważnymi do 31.07.2023
zasiłek rodzinny dla Ukrainki do kiedy?
przedłużenia UKR
orzeczenie
ubezpieczenie zdrowotne przy SZO