do SYGNITY - przeliczanie odsetek - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 cze 2016, 8:58

BARDZO PROSZĘ o przywrócenie ustawienia przeliczania odsetek dla dłużników tak jak to było w wersji z ub roku przed ta dużą zmianą,myślę, że do dla Was nie jest dużym problemem, może to tylko zwykłe przeoczenie, a dla nas bardzo duże utrudnienie, które ma wpływ na wysokośc odsetek dłuznika,
już nie raz był ten problem poruszany na forum i sami musimy dochodzic o co chodzi w tych odsetach, a teraz jasniej,
GDY WYBERAMY ZAKŁADKĘ " DŁUZNICY" i chcemy przeliczyć odsetki na dzień wpłaty należności przez dłużnika ( nie zawsze jest to koniec miesiąca) ,wpisuję nazwisko dłuznika , ( mam w oknie tylko tego wybranego dłuznika) następnie robie operację "PRZELICZ ODSETKI" to system liczy te odsetki dla wszystkich dłuzników a nie dla tego jednego, i jest problem gdy mam w danych dniu kilka wpłat od kilku dłuzników ale daty wpływu pieniędzy do komornika są różne ,to już u kolejnego dłuznika ( u którego jest inna data) nie można prawidłowo wyliczyc odsetek ( korzystając z systemu sygnity) pokazuje sie informacja, że przeliczenie odsetek nic nie zmienia, co jest oczywista bo juz system przeliczył je tak ak u pierwszego , który wpłacił np. 3.06, a ten drugi ma wpłate na 02.06. ) myslę, że kto pracuje na sygnity wie o co chodzi, chociaz może za bardzo sie rozpisałam,
mam nadzieję że mnie poprzecie, dziękuję
GRAS

Napisano: 06 cze 2016, 12:03

Teraz to robisz tak : wybierasz dłużnika - lista wypłaconych pozycji- operacja - przelicz odsetki dla dłużnika . Nalicza Ci dla określonego dłużnika na określony dzień
Ola G.:

Napisano: 07 cze 2016, 7:31

dziękuję Ci Olu, ja o tym wiem, bo juz doszłam jak się to robi , ale ja juz jestem w wieku nieriformowalnym jak przez 8 lat weszło mi to w rekę ,to taki odruch, poprostu zrobiłam odruchowo , klikne i co ? musze czekac az przeliczy wszystkich i zapisze do bazy , a nie można tego przerwac, czy zakończyć bo ta zakładka nie aktywna, przepraszam może wczoraj miałam zły dzień, ale zawsze drobiazgi denerwują a szczególnie jak utrudniaja pracę,
GRAS

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem