? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 cze 2016, 8:42

Witam. Mam małe pytanko: czy decyzję uznającą dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych wysyłam tylko do tego dłużnika czy również do OWW i komornika?
Gość.

Napisano: 03 cze 2016, 12:42

Decyzja oczywiście do dłużnika - jak się uprawomocni to do wniosku o prawo jazdy dołączasz odpis:
po uzyskaniu z centralnej ewidencji kierowców informacji, że dłużnik alimentacyjny posiada uprawnienie do kierowania pojazdami, kieruje wniosek do starosty o zatrzymanie prawa jazdy dłużnika alimentacyjnego wraz z odpisem tej decyzji.
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2016, 12:50

FUN DUSZek pisze:Decyzja oczywiście do dłużnika - jak się uprawomocni to do wniosku o prawo jazdy dołączasz odpis:
po uzyskaniu z centralnej ewidencji kierowców informacji, że dłużnik alimentacyjny posiada uprawnienie do kierowania pojazdami, kieruje wniosek do starosty o zatrzymanie prawa jazdy dłużnika alimentacyjnego wraz z odpisem tej decyzji.
Ok, dziękuję ;) zastanawiałam się tylko czy tą decyzję muszę wysyłać do komornika i OWW czy wystarczy tylko do dłużnika :)

A jeśli wcześniej wydana decyzja pozostaje w mocy to piszę do danego OWW o takiej sytuacji i dołączam kopie decyzji czy jak?
Gość.

Napisano: 06 cze 2016, 8:12

??
Gość.

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x