Do Sygnity - zbiory centralne

Wybrane tematy:
Podpis klienta pod wywiadem POMOST STD Błąd sprawozdania Sprawozdania MRiPS-06 (wersja 1.04a) za 2021 Odnowienie certyfikatu Brak możliwości wygenerowania sprawozdania SKŁ ZDR pytanie odnośnie poprawności danych problem z wydrukiem informacji /decyzji w Sygnity
ODPOWIEDZ
~ASIA

Do Sygnity - zbiory centralne

Post autor: ~ASIA »

Witam, wgrałam poprawke DPP006, ale niestety nadal mam następujące błędy :

Szczegóły:Błąd(1) w linii: 90639. Szczegóły: cvc-datatype-valid.1.2.1: \'\' is not a valid value for \'integer\'.

Błąd(2) w linii: 90639. Szczegóły: cvc-type.3.1.3: The value \'\' of element \'KOD_STOPNIA_POKREWIENSTWA\' is not valid.

Błąd(3) w linii: 90644. Szczegóły: cvc-datatype-valid.1.2.1: \'\' is not a valid value for \'integer\'.

Błąd(4) w linii: 90644. Szczegóły: cvc-type.3.1.3: The value \'\' of element \'KOD_STOPNIA_POKREWIENSTWA\' is not valid.

co robić?
~xxx

Re: Do Sygnity - zbiory centralne

Post autor: ~xxx »

wyslać do sygnity opis błędu (plik txt) i zbior plik xml
~answer

Post autor: ~answer »

Błąd sposodowany jest brakim uzupełnionego stopinia pokrewieństwa w niektórych wnioskach.
Rozwiązanie: Na oknie zbioru centralnego z memu operacje wybrać \"uzupełnić stopień pokrewieństwa\" po czy ponownie zapisać pliku XML (bez ponownego wykonywania zbioru!!!). Powinno pomóc. A na przyszłość radzę dokładnie wypełniać wszyskie dane we wnioskach.
Pozdrawiam
~asia

Post autor: ~asia »

dzięki:)
~marian12

Post autor: ~marian12 »

mam ten sam problem jesli chodzi o stopnie pokrewienstwa jak uzupelnic to we wnioskach jedna z osob jest wnioskodawca
~answer

Post autor: ~answer »

Na głównym oknie programu menu administracja/narzędzia/modyfikacja danych wniosku, wybierz interesujący Cię wniosek i kliknij \"akceptuj\". Będziesz miał wtedy możliwość zmodyfikowania stopnia pokrewieństwa (zakładaka Kwalifikacja/Skład rodziny, ustaw się na wnioskowacy i kliknij modyfikuj)
ODPOWIEDZ