Czy napewno "gościu" jest opiekunem prawnym? Wziął ślub z matką dziecka, a nie stał się jednocześnie opiekunem prawnym, musi być wyrok sądowy, że nim jest.amigooo pisze:Witam, mam pytanie. Pani miała zawsze przyznawane na zasadach koordynacji. Złożyła wniosek elektronicznie na nowy okres i nie zaznaczyła że drugi rodzic przebywa za granica. Tez podała we wniosku nowe nazwisko i dołączyła akt małżeństwa, co w takim przypadku mam zrobić. Czy wysyłam do Wojewody wniosek , czy sam rozpatruje? Jest teraz w małżeństwie z innym goście ... sytuacji.
dziękujegalio pisze:Czy napewno "gościu" jest opiekunem prawnym? Wziął ślub z matką dziecka, a nie stał się jednocześnie opiekunem prawnym, musi być wyrok sądowy, że nim jest.amigooo pisze:Witam, mam pytanie. Pani miała zawsze przyznawane na zasadach koordynacji. Złożyła wniosek elektronicznie na nowy okres i nie zaznaczyła że drugi rodzic przebywa za granica. Tez podała we wniosku nowe nazwisko i dołączyła akt małżeństwa, co w takim przypadku mam zrobić. Czy wysyłam do Wojewody wniosek , czy sam rozpatruje? Jest teraz w małżeństwie z innym goście ... sytuacji.
Stan cywilny podaje mężatka ale ojciem dziecka nadal jest poprzedni pratner/mąż. Wysyłasz do UW.