do tego była koordynacja a teraz jak ma być? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 05 sie 2019, 9:01

Witam, mam pytanie. Pani miała zawsze przyznawane na zasadach koordynacji. Złożyła wniosek elektronicznie na nowy okres i nie zaznaczyła że drugi rodzic przebywa za granica. Tez podała we wniosku nowe nazwisko i dołączyła akt małżeństwa, co w takim przypadku mam zrobić. Czy wysyłam do Wojewody wniosek , czy sam rozpatruje? Jest teraz w małżeństwie z innym gościem i teoretycznie ten gościu jest opiekunem prawnym dziecka w tej sytuacji.
amigooo
Referent
Od: 12 cze 2018, 12:24
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 05 sie 2019, 12:30

amigooo pisze:Witam, mam pytanie. Pani miała zawsze przyznawane na zasadach koordynacji. Złożyła wniosek elektronicznie na nowy okres i nie zaznaczyła że drugi rodzic przebywa za granica. Tez podała we wniosku nowe nazwisko i dołączyła akt małżeństwa, co w takim przypadku mam zrobić. Czy wysyłam do Wojewody wniosek , czy sam rozpatruje? Jest teraz w małżeństwie z innym goście ... sytuacji.
Czy napewno "gościu" jest opiekunem prawnym? Wziął ślub z matką dziecka, a nie stał się jednocześnie opiekunem prawnym, musi być wyrok sądowy, że nim jest.
Stan cywilny podaje mężatka ale ojciem dziecka nadal jest poprzedni pratner/mąż. Wysyłasz do UW.
galio
Stażysta
Od: 01 cze 2017, 12:38
Zajmuję się: ŚW/KDR

Napisano: 05 sie 2019, 13:42

galio pisze:
amigooo pisze:Witam, mam pytanie. Pani miała zawsze przyznawane na zasadach koordynacji. Złożyła wniosek elektronicznie na nowy okres i nie zaznaczyła że drugi rodzic przebywa za granica. Tez podała we wniosku nowe nazwisko i dołączyła akt małżeństwa, co w takim przypadku mam zrobić. Czy wysyłam do Wojewody wniosek , czy sam rozpatruje? Jest teraz w małżeństwie z innym goście ... sytuacji.
Czy napewno "gościu" jest opiekunem prawnym? Wziął ślub z matką dziecka, a nie stał się jednocześnie opiekunem prawnym, musi być wyrok sądowy, że nim jest.
Stan cywilny podaje mężatka ale ojciem dziecka nadal jest poprzedni pratner/mąż. Wysyłasz do UW.
dziękuje
amigooo
Referent
Od: 12 cze 2018, 12:24
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x