do tych co mają amazis i izydę na wspólnej bazie. Niespodzia - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 14 kwie 2016, 7:37

Ale co teraz robić? W Amazisie powinniśmy teraz zmieniać decyzje jeśli nastąpiła zmiana sposoby wypłaty. Macie czas to robić? Poza tym żeby zmienić np nr konta w świadczeniach rodzinnych to wnioskodawca powinien wyrazić na to zgodę itp. np. podanie z nr konta. A jest wielu takich, którzy chcą świadczenia rodzinne wypłacać w kasie a 500 na konto. Nie wiem jak wybrnąć z tego galimatiasu. Pracują nad aktualizacją. Ale kiedy ona nastąpi i czy nie będzie znowu nowej niespodzianki?
Pegii

Napisano: 14 kwie 2016, 7:46

1. Np. ja mam w decyzji klauzule ogólną, że świadczenie będzie wypłacane we wskazany sposób we wniosku czyli przelew lub w kasie.
2. Przy przyjmowaniu wniosków za każdym razem kontrolowałem gdzie chcą dostawać świadczenie i delikatnie podpowiadałem/prosiłem o nie rozbieżność z ZR czy ogółem ŚR. No i nie miałem osoby która by na rękę mi nie poszła ;)
3. Aktualizacji nie spodziewaj się a jeśli już to za długi czas bo niestety tak oni działają jak i odbierają telefony :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 14 kwie 2016, 7:49

Zrobiłam tak samo jak heiland prosiłam żeby nr konta był taki sam jak w zasiłkach rodzinnych innej możliwości na razie nie ma.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x