Do WALDKA - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 12 paź 2016, 13:35

Czy jako Komisja Alkoholowa mamy obowiązek udzielania dokumentacji potwierdzonej za zgodność z oryginałem każdej osobie uzaleznionej ???? Celem wykorzystania rozwiązywania swoich prywatnych problemów rodzinnych w Sądzie.
Jako członek uważam że fakr osoba która sie zgłasza ma prawo wglądu do włąsnie tych akt i ewentualnie zrobienia sobie jakis odpisów ale czy mamy wszystko udzielać , przeciez nie jest to informacja publiczna!
A po kolejne jeżeli sąd będzie chciał wdrozyć do akt sprawy zdłoszone przez klineta informacje to równie dobrze może on zwócić się do Komisji o jej udostepnienie.
Jak uważacie .U licha przeciez my nie działamy na Kodeksie postepowaniu administracyjnym
WIKoria

Napisano: 20 paź 2016, 8:02

Według mnie i praktyki jaką stosuję od 18 lat pracy w komisjach RPA to co dzieje się w stosunku do obywatela przez jakikolwiek organ administracji publicznej (a takim jest komisja-bo nie jest przecież prywatna tylko publiczna powołana na podstawie przepisów ustawy przez wójta/burmistrza/prezydenta) jest dla niego jawne. Jeżeli więc ktoś wobec kogo toczy się sprawa przed komisją zwróci się pisemnie o jakieś dokumenty to należy mu je udostępnić.
Pragnę zaznaczyć że ja udostępniam tylko dokumenty na pisemny wniosek osoby wobec której toczy się sprawa. Patrząc z drugiej strony jak wysyłamy pełną dokumentację z wnioskiem do sądu o nałożenie obowiązku leczenia to i tak robimy to w trzech egzemplarzach z czego jeden trafia do uczestnika postępowania.
Waldek
Praktykant
Od: 11 kwie 2014, 9:45
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x