do waldka i innych postanowienie ws. zezwolenia - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 cze 2014, 14:13

na posiedzeniu komisja wydała postanowienie ws zezwolenia jednorazowego, impreza z powodów organizacyjnych się nie odbyła, urząd zezwolenia nie wydał, sprawę umorzył.
Teraz mam wniosek na tą samą imprezę. U mnie jest praktyka, ze postanowienie podpisują na komisji jej członkowie.
Czy w tym szczególnym przypadku aby nie zwoływać komisji ze względu na koszty postanowienie ws jednorazowego zezwolenia może podpisać przewodniczący poza posiedzeniem komisji?
Dodam, ze w moim regulaminie ta kwestia nie jest do końca jasna (mam stary regulamin, obecnie przygotowuje nowy regulamin).

Napiszcie proszę odnośnie powyższego jak u was wygląda sprawa z postanowieniami (zarówno na zezwolenia stałe jak i jednorazowe).
Kto je podpisuje (wszyscy członkowie czy tylko przewodniczący)i czy może to się dziać poza komisją ( u nas mała gmina i czasem poza wnioskiem o wydanie zezwolenia nie ma innych spraw). ??
eska1

Napisano: 12 cze 2014, 8:45

Witam!
Postanowienie GKRPA w sprawie opinii wydaje się na konkretny wniosek przedsiębiorcy, który obejmuje datę sprzedaży, miejsce i rodzaj zezwolenia. Z tego co piszesz to musi być wydane nowe postanowienie komisji, zaś co do podpisu postanowienia przez wszystkich członków (musi być 50% +1 składu komisji) to są różne praktyki tj. albo podpisują postanowienie wszyscy uczestniczący w postępowaniu członkowie komisji, albo tylko przewodniczący zaś w dokumentacji komisji jest lista obecności z tego posiedzenia. Sam przewodniczący nie ma kompetencji ani upoważnienia ustawowego aby opiniować samemu wnioski o wydanie zezwoleń. Jak masz jakieś dodatkowe pytania to dzwoń: 601-645-467.
Pozdrawiam
Waldek
Waldek
Praktykant
Od: 11 kwie 2014, 9:45
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 10:56

Waldku jeszcze jedno pytanie .
Czy członkowie Komisji w tym przypadku mogą podpisać postanowienie poza posiedzeniem komisji żeby nie ponosić kosztów komisji jeśli chodzi tylko o podpisanie jednego postanowienia ws jednorazowego zezwolenia ?
eska 1

Napisano: 12 cze 2014, 11:06

Wydaje mi się to raczej niemożliwe, bo czynności służbowych komisja nie powinna podejmować poza posiedzeniami komisji. Ja ten problem z wynagradzaniem komisji rozwiązałem wprowadzając miesięczne zryczałtowane wynagradzanie komisji wypłacane na koniec m-ca kalendarzowego, gdzie warunkiem wypłaty jest udział członka w co najmniej jednym posiedzeniu w m-cu.
Waldek
Praktykant
Od: 11 kwie 2014, 9:45
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x