kto płaci za noclegownię - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 28 maja 2014, 10:03

Na naszym terenie(lubelskie) pojawił się bezdomny (mieszkał kilkanaście lat temu na terenie naszej gminy) i poinformował, że wybiera się do noclegowni do Warszawy. Jednocześnie nadmienię, że ów Pan będzie się starł o zasiłek stały. I tu pojawia się moje pytanie... kto będzie ponosił koszt za jego pobyt w noclegowni???
to moja pierwsza taka sytuacja więc proszę o wyrozumiałość i pomoc :D
jaaa

Napisano: 28 maja 2014, 13:03

płacić będzie gmina w której gość ma ost. stały meldunek, możecie odmówić tylko wtedy kiedy będziecie mieli inną ofertę (np. własną placówkę noclegową)
rommekk

Napisano: 29 maja 2014, 8:00

Zgadza się,płaci gmina w której facio ma ostatni meldunek. Też mam taki przypadek. Proszę podzielcie się ze mną decyzją przyznającą noclegownie:
[email protected]
gosia00

Napisano: 23 lip 2014, 11:00

a dlaczego macie płacić, co to znaczy że pan sie wybiera, pan m przede wszystkich podjąć działąnia zeby zmienić swój byt a nie przez kilkanaście lat nic i teraz sie wybiera...nie dajcie się my nie kierujemy i nie płacimy
lolka 27

Napisano: 07 sie 2014, 9:03

hehehe rozumiem, że ustawa już nie obowiązuje ;-) gratuluje profesjonalnego podejścia
tomm

Napisano: 21 sie 2014, 10:48

ustawa obowiązuje ale obowiazuje tez współpraca klienta i tego nalezy przestrzegac
lolka 27

Napisano: 07 paź 2014, 20:32

przeciez on współpracuje wystarał sie o zasiłek stały a teraz wybiera sie do noclegowni bo idzie zima wg mnie super gościu
aga.w

Napisano: 30 paź 2014, 14:33

to Wy macie mu wskazać placówkę za którą ewentualnie będzie płacić a nie że on się wybiera do Warszawy. A poza tym to czy on jest osobą bezdomną żeby do placówki go kierować?? Gdzie był do tej pory?? I płacicie tylko jeżeli jesteście jego gminą ostatniego zameldowania na pobyt stały. Jak nie miał u Was meldunku to odesłać go do gminu właściwej.
rrrr

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x