do xmaja - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 22 kwie 2014, 9:11

ardzo proszę napisz jesli możesz jak wprowadzic kwotę z US w sygnity jak to wprowadzasz? jak rozpisac do ksiegowosci? bardzo prosze o pomoc!
nowa na fa

Napisano: 22 kwie 2014, 11:07

ja zwrot i na NG tyle ile wskazuje komornik US i odsetkityle ile wykazane przez US i to wszystko
gras

Napisano: 22 kwie 2014, 11:09

zjadło mi "zakładka wproadź zwrot"
gras

Napisano: 22 kwie 2014, 11:21

mozesz napsac jak w sygnity to wprowadzic od poczatku?
nowa na fa

Napisano: 22 kwie 2014, 11:36

lista dłuzników, wybierz dłuznika,zakładka wprowadź zwrot, ,na dole masz zakładki zwrot automatem i wprowadź zwrot, więc przy zwrotach z US zaznacz F u góry FA i zakł, wprowadx zwrot wpisz kwote z US na naleznośc głowna i date która podaje US, nastepnie wybierz odsetki i wprowadx zwrot i tak zamo date i kwote wykazana na odsetki i juz może bysc jeszcze kwota upomnienia, to ytez wprowadzasz,a koszty komornicze to zaksieguje księgowa jest zasada NG + odsetki - koszt komorn. = wpłata
gras

Napisano: 22 kwie 2014, 11:43

Ale w program wpisujecie zwrot tak jak wskazuje US? nie pomniejszacie o koszty komornicze?
Monika 123

Napisano: 22 kwie 2014, 11:51

ja wpisuje NG tyle ile wykazuje US
gras

Napisano: 22 kwie 2014, 12:18

A odsetki też jak US wskazuje?
Monika 123

Napisano: 22 kwie 2014, 12:36

to nie wprowadza sie w ten sposon;
windykacja/obsluga windykacji/ wybieram dłuznika/wpłata z us/dodaj wpłate ?
bo juz sama nie wiem jak to wprowadzic do sygnity i które kwote wprowadzam faktyczna zwróconą? co z kosztami komorniczymi?
nowa na fa

Napisano: 22 kwie 2014, 13:03