Mam pytanie, wydana została decyzja o uznaniu za uchylającego, później starostwo i prokuratura. Dłużnik zgłosil sie na wywiad po decyzji ale procedura ruszyła więc musiała się skonczyć. Teraz przyszedł z decyzją ze Starostwa o zatrzymaniu prawa jazdy. Jakie przesłanki musi spełniać dłużnik i jak powinniśmy postąpić aby to prawa jazdy mu nie zostało zatrzymane. Dodam że ma małe chore dziecko z którym często jeździ po szpitalach. Pomóżcie proszę!!!
Może jeszcze oczywiście odwołać sie od decyzji Starostwa. W tzw. międzyczasie może zacząć spłacać coby uzbierało się te 6 miesięcy płacenia 50% zasądzonej kwoty, lub ewentualnie spłacenie calości i utrate statusu dłużnika alimentacyjnego
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
A czy do nas musi dłużnik napisać wniosek o zwrot żebyśmy mieli podstawę do wystąpienia o zwrot do Starostwa? Skoro mam wszczecie postep wydana decyzje za uchylajacego i dłuznik zjawia się na wywiadzie to mam go przeprowadzić czy już nie? Czy to mi coś daje? Dodam, że jestem na zastępstwie stąd tyle moich pytań.