Dobra zmiana dla księgowych placówek - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 28 lip 2016, 9:54

Jak wiadomo samorządy mogą tworzyć CUW i obsługa administracyjna placówek mogła działać po staremu jedynie do końca 2016. W Sejmie jest ustawa , która to zmienia i nie trzeba będzie prawie nic zmieniać do 2019 roku...a zatem księgowi nie muszą się martwić o utratę pracy....

https://orka.sejm.gov.pl/opinie8.nsf/naz ... /679_u.pdf
TWoj
Podinspektor
Od: 10 maja 2016, 15:48
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2016, 9:32

Raczej nie dla mnie. Moja gmina zleciła firmie Vulcan kalkulację kosztów obsługi administracyjno - organizacyjno - księgowej jednostek organizacyjnych gminy. I pewnie będzie konsolidacja obsługi
Ola II

Napisano: 30 lip 2016, 16:48

To jest śmieszne,sama jestem przykładem ,w roku ubiegłym po przedstawieniu projektów planów finansowych było wszystko ok.władza miała takie plany ale w dniu 02 listopada raptem projekty nie miały miejsca bo Pani Skarbnik uczestniczyła w szkoleniach od czerwca 2015 w których PAN tak nawoływał do centralizacji ,więc teraz to co PAN PISZE TO JEST ŻENADA MLEKO SIĘ ROZLAŁO no.ale cóż nie rozumiem tych sugestii ....pozdrawiam jak nie ma się pojęcia jak jest na dole to lepiej się nie wypowiadać i nie mieszać w tych małych gminach typu "SERIAL RANCZO".
beka

Napisano: 31 lip 2016, 10:10

przecież ustawa się zmienia....a zatem zmieniają się obowiązki...ponadto skoro nie byłaś na moim szkoleniu to skąd wiesz co mówiłem? A w ubiegłym roku to o tym nie mówiłem...bo takiej ustawy nie było jak link podaję :roll: :roll: :roll:

A skarbnik rozgrywa to po swojemu i z jego punktu widzenia może chce się pozbyć księgowej?

I ma na to mechanizmy.....

W każdym razie ZAWSZE TO DECYZJA RADY....nie moja...nie skarbnika....nie wójta....

RADNI TU DECYDUJĄ
TWoj
Podinspektor
Od: 10 maja 2016, 15:48
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x