Dobry Start 2021 - Dobry Start (300+)

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 11 cze 2021, 12:00

zdzislaw_dyrma pisze:
10 cze 2021, 14:53
Kasę dostaną czy od nas czy z ZUS to już nie powinno ich interesować. Ważne żeby sprawa była załatwiona i kasa się zgadzała ;)
no nie do końca tak jest. jak u nas złoża to za 2 dni telefon z lamentami kiedy pieniądze bo akurat jest promocja na książki a ta promocja tylko 2 dni. Nie macie czegoś takiego? a do ZUSu to tylko telefon znajda na infolinie i poczekają pół godziny aż konsultant będzie wolny i usłyszą że niestety on ze swojej pozycji nie widzi na jakim etapie jest wniosek
urzędas
Referent
Od: 09 kwie 2014, 9:01
Zajmuję się: SW, FA, ŚR, DS sprawozdania listy wypłat

Napisano: 11 cze 2021, 14:25

Ale nadal nie rozumiem problemu. Mówisz, że wnioski są składane od lipca i tyle. ;)
zdzislaw_dyrma
Starszy referent
Od: 30 cze 2018, 14:24
Zajmuję się: ŚW/ŚR/300

Napisano: 11 cze 2021, 14:32

Może chodzi o to, że ludzie przychodzą i chcą już pobrać wniosek papierowy, żeby go mieć (nie wiem po co ale nadgorliwych nie brakuje).
Ja mówię, że wnioski prawdopodobnie trzeba będzie składać elektronicznie do ZUS i zachęcam do założenia profilu zaufanego.
Ciekawe ile wniosków wpłynie do n as w wersji papierowej ;-) mamy zamontowaną skrzynkę na korespondencję i na pewno ktoś nam taki wniosek wrzuci. Bedzie ciekawie...
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Napisano: 11 cze 2021, 14:39

My grzecznie mówimy, że wnioski elektronicznie od 1 lipca a czy będą papierowe to się okaże. Wnioski papierowe zawsze wydawaliśmy od 1 sierpnia i tyle. Jak ktoś przychodził po wniosek wcześniej to grzecznie się odpowiadało delikwentowi, że po 1 sierpnia zapraszamy i tyle. A jak chce wcześniej to może to zrobić przez internet. ;)
zdzislaw_dyrma
Starszy referent
Od: 30 cze 2018, 14:24
Zajmuję się: ŚW/ŚR/300

Napisano: 11 cze 2021, 15:12

zdzislaw_dyrma pisze:
11 cze 2021, 14:39
My grzecznie mówimy, że wnioski elektronicznie od 1 lipca a czy będą papierowe to się okaże. Wnioski papierowe zawsze wydawaliśmy od 1 sierpnia i tyle. Jak ktoś przychodził po wniosek wcześniej to grzecznie się odpowiadało delikwentowi, że po 1 sierpnia zapraszamy i tyle. A jak chce wcześniej to może to zrobić przez internet. ;)
a czy czasami w ustawie podpisanej przez Prezydenta nie ma zapisu że tylko elektroniczne a Rozporządzenia ma określić gdzie wysłać
urzędas
Referent
Od: 09 kwie 2014, 9:01
Zajmuję się: SW, FA, ŚR, DS sprawozdania listy wypłat

Napisano: 16 cze 2021, 12:13

Drodzy forumowicze, a jeżeli zostało mi kilka złotych kosztów obsługi (za świadczenia złożone pod koniec ubiegłego roku) i liczyłam, że zsumuję na koniec roku i wypłacimy jednorazowo, czy jest jakaś zmieniona data, do której powinnam wydać i rozliczyć te środki?
em gops
Praktykant
Od: 05 paź 2017, 13:40
Zajmuję się: gops

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x