dochód - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 sie 2015, 14:43

witam,
Mam pierwszy raz taką sytuację: Pani w złożonym wniosku dostarczyła zaświadczenie z US gdzie wdnieje ok 18 tys. dochodu na 2 małżonków. Dostarczone zostały również zaświadczenia z zus-u o składkach zdrowotnych z których wynika, że pani była zarejestrowana jako bezrobotna od 07.2013r do 12.2013r., zaś pan nie miał żadnych składek. Pani poinformowała mnie że nigdzie nie pracują. może macie pomysł skąd ten dochód w 2013r? może jakieś chorobwe??
sylwia01

Napisano: 21 sie 2015, 14:45

a może Pani w okresie I-VI 2013 miała dochody
~o~

Napisano: 24 sie 2015, 7:35

właśnie próbowałam się dowiedzieć co robiła od stycznia do czerwca to ona mówi, że nie pamięta... niestety w zusie figurują tylko składki za okres lipiec - grudzień i nie mam pomysłu jak ustalić co to był za dochód opodatkowany. Może jakieś chorobowe??
sylwia01

Napisano: 24 sie 2015, 8:00

~o~ pisze:a może Pani w okresie I-VI 2013 miała dochody
a może pan ;) :)
sylwia01 pisze:właśnie próbowałam się dowiedzieć co robiła od stycznia do czerwca to ona mówi, że nie pamięta... niestety w zusie figurują tylko składki za okres lipiec - grudzień i nie mam pomysłu jak ustalić co to był za dochód opodatkowany. Może jakieś chorobowe??
.. nie ustalisz sama jak kobitka sobie nie przypomni ... :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2015, 9:28

jeżeli mogę przypuścić iz był to zasiłek chorobowy to muszę ustalić czy był to zasiłek wypłacany po utracie zatrudnienia aby go utracić, tak?
sylwia01

Napisano: 24 sie 2015, 9:32

sylwia01 pisze:jeżeli mogę przypuścić iz był to zasiłek chorobowy to muszę ustalić czy był to zasiłek wypłacany po utracie zatrudnienia aby go utracić, tak?
każdy zasiek chorobowy możesz utracić jak nie ma go w dniu składania wniosku .. jak inne dochody oprócz umowy o dzieło
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2015, 10:52

dzięki, a co z tym sformułowaniem z art. 3 ust. 23 lit. h ......... utratą zasiłku chorobowego. ..... przysługujących po utracie zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej.
sylwia01

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem