zdo a kontynuacja orzeczenia małżonka- elmer, ewalu.... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 24 sie 2015, 7:46

jeśli mamy przyznany zdo, osoba wymagająca jest w związku małżeńskim, małżonek ma znaczny stopień ale orzeczenie małżonka się skończyło to nie należy tutaj stosować artykułu o kontynuacji orzeczenia - prawda?
sss

Napisano: 24 sie 2015, 7:54

ale jest kolejne orzeczenie ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2015, 7:57

tak, zdo było już przyznane do czasu upływu orzeczenia małżonka, i teraz przyszła kobita z kolejnym , i twierdzę że jej się nie należy, bo to nie orzeczenie osoby wymagającej opieki
sss

Napisano: 24 sie 2015, 8:01

jak są zachowane terminy to ja bym przyznała ....
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2015, 8:06

czy na pewno, mój wydział kontroli mówił że tylko przy kontynuacji orzeczenia wymagającej opieki
sss

Napisano: 24 sie 2015, 8:14

komu skończyło się orzeczenie? temu co miał zdo i o tą kontynuację chodzi? Czy chodzi o małżonka niepełnosprawnego na którego było zdo?
ensiferum

Napisano: 24 sie 2015, 8:17

chodzi o małżonka
sss

Napisano: 24 sie 2015, 8:28

ponawiam
sss

Napisano: 24 sie 2015, 8:40

Mi się wydaje że jak był składany pierwszy wniosek na zdo to rodzina winna spełniać warunki do śp w brzmieniu na dzień 31.12.2012 ale przy kontynuacji pewnie bym nie patrzył na to aby małżonek też legitymował się orzeczeniem
ensiferum

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x