dochód - Stypendia

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 08 wrz 2016, 15:30

Jeśli pracę zaczął dopiero 10 sierpnia do traktujemy jako dochód uzyskany i niech podaje wszystkie dochody za wrzesień.
kajkaaa

Napisano: 12 wrz 2016, 10:45

a jeśli w sierpniu pracował na um. zlecenie, we wreześniu już jej nie ma, ale za to od 15 września idzie na roboty publiczne? to z kiedy dochody? VIII, IX i jeszcze uzysk w X z tych robót?
krawkat
Stażysta
Od: 27 cze 2016, 8:42
Zajmuję się:

Napisano: 13 wrz 2016, 7:40

kajkaaa pisze:Jeśli pracę zaczął dopiero 10 sierpnia do traktujemy jako dochód uzyskany i niech podaje wszystkie dochody za wrzesień.
ok ale uzyskał we wrześniu i tak naprawdę utracił
kaska1520
Stażysta
Od: 01 lut 2016, 16:13
Zajmuję się:

Napisano: 13 wrz 2016, 12:04

Proszę o pomoc.

Osoba nie pracowała w sierpniu, a podjęła pracę we wrześniu - jakie dokumenty? Jak liczyć stypendium? Na wrzesień przyznaję obliczając dochody za sierpień, a na październik dodaję dochód uzyskany z września i sprawdzam czy dalej się kwalifikuje?

Z góry dziękuję za pomoc
Ija

Napisano: 18 paź 2016, 13:11

Mam ten sam problem. Nie wiem czy ustalić nową kwotę stypendium od września czy października???
Ija pisze:Proszę o pomoc.

Osoba nie pracowała w sierpniu, a podjęła pracę we wrześniu - jakie dokumenty? Jak liczyć stypendium? Na wrzesień przyznaję obliczając dochody za sierpień, a na październik dodaję dochód uzyskany z września i sprawdzam czy dalej się kwalifikuje?

Z góry dziękuję za pomoc
work
Praktykant
Od: 13 paź 2016, 15:35
Zajmuję się:

Napisano: 18 paź 2016, 13:40

W październiku bierzesz wszystkie dochody wrześniowe i sprawdzasz czy dalej się łapie. Jeżeli nie to od października odmawiasz stypendium, a jeżeli się łapie to sprawdzasz, w których widełkach się mieści.

Wysokość stypendium na wrzesień ustalasz według dochodu z sierpnia, a wysokość stypendium na październik ustalasz według dochodu z września.
m@gd@

Napisano: 19 paź 2016, 15:15

A co z panią , która złożyła wniosek do 15 września dokumentując dochody za sierpień. Jednak córka wpisana w skład rodziny była na stażu do 31 sierpnia. We wrześniu zaczęła pracować na umowę zlecenie, więc poprosiłam o udokumentowanie dochodów wrześniowych, bo zmiana sytuacji jednego z członków rodziny więc ustawa nakazuje brać pod uwagę dochody za miesiąc składania wniosku. I biorąc ten wrzesień wychodzi odmowa, z sierpnia by było przyznanie. Wydaje mi się, że wydaję odmowę od września. Czy na wrzesień przyznaję a od października odmawiam?
Pearlita

Napisano: 19 paź 2016, 15:25

Pearlita pisze:............. ustawa nakazuje brać pod uwagę dochody za miesiąc składania wniosku.......
przeczytaj jeszcze raz ustawę
w przypadku utraty dochodu bierzemy dochód z miesiąca składania wniosku
w tym przypadku nie ma utraty

przyznajesz na wrzesień, odmawiasz od października
xyz@

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x