dochod a 500 + - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 maja 2016, 12:18

witam serdecznie w 2014 i 2015 roku pracowałam na pol etatu, przekraczalismy dochod wiec gdybym dalej pracowala nie dostalabym swiadczenia, wiec w tym roku zwolnilam sie z pracy czy dostane 500 + na dziecko? Moj dochod to 2200 zl netto pensja meza na 3 osoby. Liczy sie obecna sytuacja jesli zwolnilam sie z pracy/ utracilam ja?

pozdrawiam
dochod

Napisano: 27 maja 2016, 13:04

No liczy się niestety ale obecna sytuacja po co pracować zwolnić się i 500 brać własnie tak ludzie myslą.
Iza1

Napisano: 27 maja 2016, 13:06

Jeszcze jedno pracy nie straciłaś ale sama się zwolniłaś.
Na pewno będę zaraz atakowana ale niestety mam swoje zdanie na ten temat.
Iza1

Napisano: 29 maja 2016, 20:12

Pracowałam na pół etatu za 680 zł na ręke, przez co przekraczał mi dochod i nie mogłam pobrać 500+, teraz kiedy jest taka możliwość nie opłaca mi się pracować, skoro za siedzenie z dzieckiem dostanę 500 zł... jestem do tyłu tylko o 180 zł... dodatkowo dostanę większy dodatek mieszkaniowy ponieważ będę miała niższy dochód na członka rodziny... niestety projekt ma luki i trzeba z nich korzystać :)
dochod

Napisano: 30 maja 2016, 9:29

500zł za całodobowa opiekę nad dzieckiem to grosze. Opiekunce za 8 godzin trzeba płacić kilka razy więcej dla rodzin zastępczych domów dziecka też kilkaset procent więcej. Do utrzymania żłobków przedszkoli też dopłaca się więcej. Tak wychodzi najtaniej i najmądrzej. A na twoją połówkę etatu zaraz chętnie wskoczy ktoś co się męczy na np. umowie o dzieło. Tam nie ma żadnego ubezpieczenia więc jak zachoruje on lub dziecko to koniec kasy, po prostu masakra od Tuska i życie w ciągłym strachu bo całe ryzyko przerzucili na takiego desperata.Tam nie ma żadnych "pracodawców",żadnej ochrony, sami wystawiają rachunek.Jak trafi do szpitala to kasy wogóle nie będzie dostawał żadnej a za szpital musi zapłacić bo nima żadnych chorobowych.
AleCwaniaczki

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x