Wnioskodawca złożył wniosek ...działalnosc gospodarcza dochód z 3 miesiecy 6 zł ...mowi,ze zyl z oszczednosci ktore sie konczą ...hmmm nie korzysta z pomocy spolecznej...jak byscie postapili? walczyc...szarpac sie...czy sobie darowac:)
Dochód za maj: 1100 zł
dochód za czerwiec: 140 zł
dochód za lipiec: 0,00 zł.
Pamiętaj, każdy miesiąc oddzielnie.
Wszystko to oczywiście przy założeniu, że w kolumnie "pozostałe wydatki" kryją się wyłącznie koszty uzyskania przychodu i składki emerytalne, rentowe, chorobowe. Składki zdrowotnej czy podatku, jak wiadomo, nie odejmujemy.
Czy się szarpać? Myślę, że trochę można. Na pewno wywiad będzie w dobrym tonie.
Nie warto sie szarpać !!
U mnie podobna sytuacja rodzina 5 os on działal gosp która zawiesza to odwiesza jak mu pasuje, składa wniosek jak dział. jest zawieszona dodam że składając go przychodzi brudny od farby) nie korzystaja z OPS tylko żona pobiera 500 + ( oczywiście nigdy nie pracowała) jeżdzą całkiem dobra bryka ( co wg SKO nie jest juz dobrem luksusowym) i maja dość duże wydatki (choćby Kredyt + ZUS)
Przeprowadzony wywiad. Zaryzykowałam odmówka w związku z dysproporcja. Odwołał sie. SKO każe ponownie rozpatrzeć. Także to walka z wiatrakami. Na kombinatorów nie ma rady.