dochód dziecka-nowa ustawa
dochód dziecka-nowa ustawa
czy dochodem dziecka na postawie nowej ustawy jest tylko renta rodzinna bez dodatku sierocego?czy sama renta rodzinna?takie wątpliowści mam po analiznie art 6 ust.2 ustawy o pomocy społeczenja a ustawy o pieczy zastepczej.co myślicie na ten temat?
Re: dochód dziecka-nowa ustawa
Moim zdaniem wynika z tego że teraz dodatku sierocego nie wliczamy, tak też twierdzi nasz radca, ale czy mamy rację? nie wiem.
A Nasz uważa, że dodatek sierocy nie jest samodzielnym świadczeniem tylko jest składową renty więc reasumując jest dochodem.
No to znowu mamy impas
No to znowu mamy impas
U nas wliczamy, a dochód brany jest pod uwagę brutto (do pomniejszenia)
my dodatku nie wliczamy nie jest wymieoniony jako dochód więc dlaeczego mamy go wliczać?opinia rady podobna,
my nie wliczamy dodatku dla sierot i oczywiście renta netto dlaczego bierzecie brutto macie wykładnie???
Pracowniku OPS, a w którym miejscu w nowej ustwie jest napisane, że ma być netto?
No właśnie w żadnym miejscu ustawy nie jest napisane, że dochód dziecka ma być netto, nie ma też, że ma być brutto
Brutto to chyba przychód, dochód to jest chyba to, co zostaje po potrąceniu róznych składek, dlatego bierzemu dochód netto
Oprócz dochód dziecka-nowa ustawa - Stare tematy przeczytaj również:
pomoc dla rodziny zastępczej
praca socjalna
numery nip
ja tu czegoś nie rozumiem
jakie dokumenty dla RZ
Decyzje na nowych/starych zasadach
ciężarna do rodziny zast.
praca
Ankiety placówek opiekuńczo-wychowawczych przesyłane do DOPS
sprawozdanie pfron
z pracownika na koordynatora